Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mario Ovidiu Oprea şi-a depus candidatura din partea PNL la funcţia de primar al Craiovei

pnl.ro
pnl sigla

Senatorul Mario Ovidiu Oprea şi-a depus, duminică, la Biroul electoral de circumscripţie, candidatura din partea PNL la funcţia de primar al Craiovei la alegerile parţiale din 11 iunie.

Cu acest prilej, Oprea a afirmat că din întâlnirile pe care le-a avut cu alegătorii şi din studiile realizate a constatat că locuitorii Craiovei nu ştiu că pe 11 iunie se alege primarul oraşului, ceea ce va duce la un absenteism foarte mare.

"Le mulţumesc celor peste 7.000 de craioveni care m-au susţinut în acest demers al meu cu făgăduinţa că vom face echipă împreună şi vom reporni motoarele Băniei aşa cum au fost ele turate odată. Problema principală cu care ne vom confrunta şi pe care am întâlnit-o în acest demers de strângere de semnături este faptul că oamenii nu ştiu că sunt alegeri pe 11 iunie. Dacă oamenii nu vor fi informaţi, ne vom lovi de un absenteism foarte mare, lucru nedorit de noi, dar dorit de alte partide. Autorităţile locale şi centrale nu fac nimic pentru a fi informaţi de acest lucru. Decât să fie acele panouri (n. red.: panourile în care apare fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, împreună cu candidatul PSD, Mihail Genoiu) în diferite scopuri, ar fi scris pe acele că oraşul Craiova nu mai are primar şi că vor fi alegeri pe 11 iunie. Dar ne vom strădui şi îi vom anunţa", a spus Oprea.

Citește și: Adrian Prisnel de la USR își depune luni candidatura pentru Primăria Craiova

Candidatul PNL a mai afirmat că locuitorii Craiovei îşi doresc o administraţie "la vedere", reindustrializarea oraşului şi un primar energic şi integru.

"Craiovenii îşi doresc o administraţie la vedere, iar în acest moment se confruntă cu o birocraţie în administraţia locală, cu o politizare excesivă şi chiar spun că s-au confruntat cu fenomen generalizat de corupţie. Va trebui să punem punct acestui lucru. Şi mai este nevoie de un lucru foarte important: este nevoie de o reindustrializare a oraşului nostru, este nevoie de redeschiderea acelor fabrici serioase care au creat acele locuri de muncă pentru toţi craiovenii şi perspectiva zilei de mâine pentru tineri. De aceea oamenii spun că îşi doresc ca oraşul nostru să redevină polul industrial pe care ei îl ştiau, centru industrial şi centru universitar. Mă voi strădui să fiu primar energic, deschis, disponibil, integru, aşa cum reiese că şi-l doresc din toate studiile pe care noi le-am făcut în acest moment în raport cu partea a doua a acestui mandat până în anul 2020, când vor avea alegeri din nou pentru funcţia de primar al Craiovei", a mai afirmat Mario Ovidiu Oprea, conform Agerpres.

Prezent la depunerea candidaturii lui Mario Ovidiu Oprea, secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, a afirmat că municipiul Craiova are nevoie de o administrare mai transparentă, mai corectă şi mai eficientă.

Citește și: Mihail Genoiu şi-a depus candidatura din partea PSD la funcţia de primar al Craiovei

"Tot PNL-ul îl susţine şi îşi pune mari speranţe în candidatura domnului Oprea. Cred că acest oraş, capitala Olteniei, una dintre capitalele istorice ale României, merită mai mult decât a avut prin administraţia PSD, merită o administrare a oraşului mai transparentă, mai corectă, mai cinstită şi cu mai multă eficienţă. Sunt convins că domnul Oprea, aşa cum l-am cunoscut cu toţii, ca un om foarte corect, foarte integri, foarte eficient, şi-a făcut foarte bine treaba ţi datoria în Parlamentul României, astăzi este liderul grupului nostru parlamentar de la Senat, va reuşi să facă viitoarea administraţie a Craiovei să fie corectă şi în folosul cetăţeanului", a spus Buşoi.

Acesta a mai afirmat că municipiul Craiova are nevoie de investiţii, iar Oprea, din funcţia de primar, ar putea fi un partener al mediului de afaceri.

"Cred că domnul Oprea are capacitatea să devină partenerul mediului de afaceri din Craiova şi, pe lângă dezvoltarea în investiţii existente, cel mai important lucru va fi să atragă alte investiţii mari şi importante în Craiova, unde, din acest punct de vedere, în ultimii ani lucrurile s-au schimbat în rău şi este de datoria viitorului primar al Craiovei să readucă oraşul la măreţia la care a fost odată", a mai spus Buşoi.

Funcţia de primar al Craiovei a rămas vacantă după demisia Liei Olguţa Vasilescu din funcţie, care era incompatibilă cu mandatul de deputat obţinut în urma alegerilor din 11 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.