Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Ancuța - Informații neștiute de publicul larg

Can Can
Marius Ancuta

Iubitul comentator de snooker Marius Ancuța lasă în urma lui nu doar durere, ci și un izvor de înțelepciune. Vorbele de duh rostite, de-a lungul vieții, de jurnalistul care s-a stins din viața în urma unei lupte grele cu cancerul au fost inventariate de jurnaliștii de la Pro Sport.

ProSport propune 10 declaraţii acordate de regretatul Marius Ancuţa în cadrul emisiunii ProSport Live, din luna aprilie, anul 2016:

1. Snookerul, un joc de şah, dar cu bile” – definiţia simplă, concisă, a jocului enigmatic, scornită în timpul finalei Campionatului European din 2000.

2. Snookerul este un sport, nu un joc de pub sau bar. Când ajungi să-l înţelegi în profunzimea lui, ajungi să îţi dai seama cât de mult te educă, cât de mult ai nevoie să te stăpâneşti în absolut tot: concentrare, poziţionare, gândirea jocului.

3. Eu de mult am fost de părere că unui antrenor de snooker îi trebuie alăturat un psiholog, poate cu atât mai mult un psiholog sportiv, pentru a depăşi presiunea din timpul meciurilor.

Citește și: Sorina Matei vine cu informații EXPLOZIVE - Casele de LUX primite ca locuințe de serviciu de greii din justiție

4. La Crucible (n. r. arenă din Sheffield, Marea Britanie, care găzduieşte cele mai prestigioase evenimente din snook) atmosfera te copleşeşte, în sensul că nu sala te acaparează, ci ”fantomele” jucătorilor care au păşit acolo de-a lungul timpului.

5. În România există o serie de jucători buni, dar fără potenţial. Jucătorii au reuşit să facă perforanţă pentru că s-au mutat cu ”arme” şi bagaje în Regatul Unit.

6. Părinţii să-şi dea copiii la snooker, dacă ei au solicitat, şi dacă arată, pentru început, atitudini care nu sunt ”de stadion”. Să fie copii calmi, nu neapărat relaxaţi, nu genul de copil pe care-l îl pui într-un loc şi acolo să rămână. Este complicat de lucrat cu astfel de copii.

7. Nu e obligatoriu ca un copil să fi pus mâna pe tac vreodată. E chiar mult mai bine să nu fi pus mâna pe tac.

8. Spectatorul nu îşi plăteşte banii ca să vadă ce se întâmplă în arenă de pe un monitor. Vrea să vadă jucătorul cum se mişcă.

9. Am emoţii foarte mari de fiecare dată când prezint un turneu.

10. Nu sunt dornic de publicitate, nu sunt dornic să fiu văzut. Prefer să rămân o voce. Camerele de filmat mă emoţionează, în general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.