Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Copil debutează la Indian Wells împotriva moldoveanului Radu Albot, numărul unu al Republicii Moldova

marius copil

Marius Copil (76 ATP) îl va înfrunta în primul tur al turneului Masters 1000 de la Indian Wells pe jucătorul numărul unu al Republicii Moldova, Radu Albot (53 ATP), informează Mediafax.

Citește și: Alexandru David confirmă zvonurile plecării sale de la FC Dinamo

Arădeanul a avut de aşteptat încheierea calificărilor pentru a-şi afla adversarul din primul tur, Albot ratând la limită main draw-ul la momentul definitivării listei pentru tabloul principal. "The Kid" va fi faţă în faţă cu "The Machine", într-o noapte de vineri spre sâmbătă aglomerată pentru fanii tenisului, cu partidele Simona Halep - Barbora Strycova, Mihaela Buzărnescu - Daria Gavrilova (o rejucare a partidei din urmă cu o săptămână, de la Acapulco, care i-a adus lui Miki prima victorie la simplu pe 2019) şi un veritabil derby al campioanelor, Serena Williams - Victoria Azarenka, în turul doi de la feminin.

După ce la feminin, miercuri noapte, s-a consumat duelul Irinei Begu cu Bianca Andreescu, reprezentanta de origine română a Canadei impunându-se în set decisiv, istoria se repetă la masculin, unde în primul tur vom vedea un duel între jucătorul numărul unu al României şi numărul unu al Moldovei. Chiar şi contextul este similar: Radu Allbot este în ascensiune în acest moment, un jucător pe val după trofeul câştigat la Delray Beach - la fel ca şi Bianca Andreescu (învingătoare la Newport). Intrat în turneul de la Indian Wells cu un bilanţ de 10 victorii şi 4 înfrângeri, Albot şi-a respectat statutul de principal favorit al calificărilor, trecând în minimum de seturi de americanul Krueger (6-1, 6-4) şi apoi, după două tiebreak-uri, de slovacul Lacko.

Marius Copil are doar 2 victorii în 8 partide pe 2019, arădeanul nereuşind prestaţii prea reuşite la serviciu în acest start de an.

Pentru al treilea an consecutiv, Copil va juca pe tabloul principal de la Indian Wells, românul aflându-se în căutarea primei victorii în această fază a competiţiei. Cei doi viitori adversari se cunosc extrem de bine, chiar dacă în circuitul mare se vor înfrunta în premieră. S-au antrenat însă de nenumărate ori împreună, pot sta liniştiţi la o şuetă în limba română, iar ultimul antrenament împreună l-au făcut chiar pe terenurile din deşertul californian. Duelurile directe reţinute de statistica oficială s-au consumat în circuitele Futures şi Challenger, trei în 2012 şi unul în 2015, toate fiind câştigate de moldovean.

"Două zile perfecte la Indian Wells. M-am calificat pe tabloul principal! Primul tur, voi juca împotriva fratelui meu din România - Marius Copil", a scris Radu Albot pe contul oficial de Facebook.

Când avea 17-18 ani, Radu Albot a venit în România pentru antrenamente. S-a intersectat cu Marius şi în Germania, şi în Statele Unite, iar Marius şi fostul său antrenor, Andrei Mlendea, i-au devenit extrem de apropiaţi.

Învingătorul acestei partide va juca în turul doi cu italianul Fabio Fognini (favorit 16 la Indian Wells).

18 cm este diferenţa de înălţime dintre Marius Copil şi Radu Albot. Marius are 1,93 m, în timp ce Radu are 1,75 m conform profilurilor oficiale ATP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.