Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Copil a pierdut finala de la Basel, cu Roger Federer: Elvețianul s-a impus cu 7-6, 6-4

Marius Copil

Marius Copil, locul 93 ATP, venit din calificări, a fost învins, cu 7-6 (5), 6-4, de elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, în finala turneului de 500 de puncte de la Basel. Românul a condus cu un break în ambele seturi, scoruri 3-1 şi 4-1.

UPDATE Federer face 4 game-uri consecutive și conduce cu 5-4.

UPDATE Copil conduce cu 4-1.

UPDATE Copil face break-ul, după a treia minge. Are 2-0.

UPDATE Copil începe bine setul doi și are 1-0.

UPDATE Federer câștigă primusl set, în tie-break. A fost 7-5 pentru elvețian, care a țipat de bucurie când a câștigat ultimul punct.

UPDATE Copil îl egalează pe Federer la 3, în tie-break.

UPDATE Meciul a intrat în tie-break, după ce Federer a condus cu 5-4 și 6-5.

UPDATE Marius Copil conduce cu 3-1.

Meciul de tenis dintre Roger Federer, locul 3 ATP, și Marius Copil, locul 93 ATP, din finala turneului de la Basel, a început. Singurul român care a reușit să-l învingă pe elvețian într-un meci oficial este antrenorul lui Marius Copil, Andrei Pavel, în urmă cu 18 ani, la Hamburg.

Marius Copil s-a calificat în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia) după ce l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev, locul 5 ATP, cu 6-3, 6-7 (6), 6-4. Este cel mai bun rezultat al carierei pentru român, care a avut un parcurs incredibil în această competiţie. Astfel, după ce a venit din calificări, Marius Copil a reuşit sâmbătă cea de-a doua victorie în faţa unui jucător din top 10 la Basel, după ce l-a învins în optimi pe croatul Marin Cilic, locul 6 ATP.

Citește și: Liviu Dragnea a mărturisit! Care este motivul pentru care a creat Tel Drum

Spre deosebire de cele 2 ore şi 33 de minute pe care Copil le-a jucat în semifinala cu Zverev, Federer l-a învins pe rusul Daniil Medvedev după o oră şi 5 minute. Elveţianul, care are 20 de turnee Grand Slam în palmares, țintește cel de-al 9-lea titlu în competiția din localitatea natală, având câștigate deja 8 trofee.

Pentru accederea în finală, Marius Copil și Roger Federer au primit câte 300 de puncte și un cec în valoare de câte 209.715 euro. Câștigătorul finalei va primi 500 de puncte și 427.765 euro.

Citește și: Important! Iată cum ne dăm seama cu 24 de ore înainte că va veni un cutremur

Este pentru prima oară când românul îl întâlnește pe Roger Federer, considerat de mulți cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor.

Ultimul jucător de tenis român care a jucat finala de la Basel a fost Ilie Năstase, în 1975, când a pierdut în fața cehului Jiri Hrebec.

Citește și: Piedone, mesaj important la trei de la COLECTIV: ‘Simt cu toată fibra mea de părinte și de om că timpul nu mai poate rezolva nimic’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.