Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: `Avem nevoie de cât mai multe alimente sănătoase fabricate în România din producția noastră agricolă!`

Digi24
Marius Dunca

Senatorul PSD Brașov Marius Dunca consideră că este vital să fie oprit cercul vicios în care România vinde ieftin producția agricolă și cumpără scump alimentele procesate în străinătate. PSD propune acordarea unei prime agricultorilor români de 10% din valoarea produselor agricole procesate în țară.

"Trebuie să dezvoltăm industria alimentară din țara noastră! Este nevoie să stimulăm producția românească de alimente cu materiile prime de la agricultorii români. Acesta este și motivul pentru care PSD propune acordarea de prime agricultorilor români care livrează producția agricolă la fabricile de alimente din România. Prima propusă de PSD este de 10% din valoarea produselor agricole procesate în țară. „Fabricat în România” este centrul programului de guvernare al PSD. Țara noastră nu poate rezista fără strategii coerente care să susțină fermierii și producătorii români. Ce înseamnă un produs fabricat în România?  Înseamnă siguranța locurilor de muncă pentru cetățenii țării noastre, înseamnă stabilitate și predictibilitate.

Realitatea crudă este că țara noastră a înregistrat un deficit în comerțul cu produse agroalimentare de 758.6 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2021. Toți banii aceștia puteau rămâne în țară pentru a crea locuri de muncă și pentru a fi investiți în agricultură, iar cetățenii să mănânce produse sănătoase, care să aibă gust. Acordarea unei prime agricultorilor care livrează producția agricolă la fabricile de alimente din România va opri cercul vicios în care țara noatră vinde ieftin producția agricolă și cumpără scump alimentele procesate în străinătate. Este inadmisibil să exportăm producție agricolă de bună calitate și să importăm alimente de proastă calitate!

Ținând cont de faptul că la multe produse agricole (cereale, floarea soarelui etc.) producem mai mult decât dublul necesarului de consum, dacă îi stimulăm pe fermieri să proceseze surplusul în România, țara noastră se poate transforma într-unul dintre principalii furnizori de alimente din Uniunea Europeană." a concluzionat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.