Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: Pachetul de măsuri propus de Guvern pentru echilibrarea bugetară este un angajament pentru eficientizarea și îmbunătățirea sistemului fiscal

Facebook
Marius Dunca

Pachetul de măsuri propus de către Guvernul României pentru echilibrarea bugetară reprezintă cea mai amplă reformă a aparatului bugetar din ultimele trei decenii și marchează un pas hotărât în direcția construirii unui sistem fiscal mai eficient și mai echitabil.

Unul dintre cele mai importante obiective ce stau la baza acestui pachet de măsuri constă în reducerea cheltuielilor statului. Acesta este un angajament ferm pentru eficientizarea aparatul bugetar și pentru asigurarea unei utilizări responsabile a resursele publice. Pe lângă acest obiectiv, pachetul de măsuri se concentrează și pe procesul amplu de debirocratizare, descentralizare și eficientizare a instituțiilor statului, pentru a simplifica și accelera procedurile birocratice și pentru a face administrația publică mai prietenoasă și mai eficientă pentru cetățeni și întreprinzători.

Un principiu fundamental al acestui pachet de măsuri este acela de a asigura echitatea fiscală între contribuabili. Pachetul de măsuri prevede supraimpozitarea luxului, a viciului și a mai alea a profiturilor excesive. Astfel, cei care obțin beneficii semnificative în România vor contribui în mod adecvat la bugetul statului.

Senatorul Marius – Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene Brașov a PSD, a declarat: „Este important să subliniem că aceste măsuri nu au ca scop afectarea cetățenilor sau a mediului de afaceri corect și responsabil, ci vizează corectarea unor inechități fiscale din trecut. În plus, ele vin în contextul în care trebuie să asigurăm finanțarea serviciilor publice esențiale și dezvoltarea durabilă a României. Acest pachet de măsuri reprezintă un efort susținut pentru a aduce echilibru și eficiență în sistemul fiscal românesc și pentru a asigura un viitor mai bun pentru noi. Ne dorim ca România să fie un loc în care oamenii și afacerile să prospere, iar aceste măsuri sunt un pas important în această direcție.

Aceste măsuri reprezintă un pas important ce garantează accesul României la fondurile din PNRR. Totodată este un pas important și către o mai mare echitate fiscală ce urmărește prin reformarea aparatului bugetar și prin eliminarea unor facilități fiscale nejustificate, asigurarea unei distribuții corecte a sarcinilor fiscale în societate. Pachetul de măsuri propus de către Guvernul României pentru echilibrarea bugetară este un angajament pentru eficientizarea și îmbunătățirea sistemului fiscal, în beneficiul tuturor cetățenilor” a conchis senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.