Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca, președinte PSD Brașov: Brașovul sub cod roșu de COVID-19. PNL și Iohannis au scăpat de sub control pandemia de Coronavirus

brasovstiri.ro
Marius Dunca

Județul Brașov a intrat de astăzi sub cod roșu COVID-19, ca urmare a depășirii incidenței de 3 cazuri la mia de locuitori. La nivel national, România a depășit pragul de 5000 de cazuri de infectări în 24 de ore. În acest context, liderul social-democraților brașoveni reacționează dur la adresa guvernului PNL. Marius Dunca, consideră că PNL își dorește cu disperare păstrarea puterii, chiar cu prețul sănătății românilor și al unei crize economice care se prefigurează.

“Incompetenta guvernului PNL nu se vede doar la nivelul sistemului sanitar îngenuncheat de Coronavirus. Din păcate, vorbim de un atac la adresa siguranței nivelului de trai al românilor, la adresa locurilor de muncă, la adresa pensiilor și la adresa veniturilor fiecărei familii. Liberalii lui Orban au gestionat greșit pandemia și asta se vede în toată țara, inclusiv la Brașov, care de astăzi a intrat sub codul roșu de Coronavirus. Începând de astăzi, în Brașov, activitățile școlare,  economice, culturale și sociale sunt restricționate la un nivel extrem de redus. Această situație putea fi evitată dacă PNL nu s-ar fi agățat cu dinții de alegeri și dacă s-ar fi concentrat pe protejarea populației”, afirmă Marius Dunca.

De asemenea, social democratul Marius Dunca, care deschide lista PSD la Senat, ridică o serie de întrebări și în ceea ce privește criza economică în care se afundă pe zi ce trece țara noastră. Dunca subliniază impactul economic al crizei de coronavirus atât la nivel local, cât și la nivel national.

“Este deja o certitudine că România va trebuii să facă față anul viitor unei crize economice puternice, de care PNL se face responsabil în mod direct. Această criză se simte deja și în Brașov, unde sute de mici afaceri din turism și HORECA se închid ca urmare a intrării în scenariul roșu. De la începutul pandemiei, Brașovul a pierdut 5500 de angajați din cauza proastei gestionări a crizei. Guvernul nu vorbește cu oamenii de afaceri și nici cu cei 5500 de brașoveni care și-au pierdut locurile de muncă. Guvernul nu vorbește cu părinții și cu profesorii care sunt nevoiți să își țină cursurile online, fără a avea tablete sau dispozitive conectate la internet. Guvernul este nepăsător în privința situației din spitale, unde toate locurile de la ATI sunt deja ocupate. Și, cu toate astea, PNL și Iohannis vor să organizeze alegeri”, mai spune Marius Dunca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.