Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov: 'Centrele istorice sunt adevărate bijuterii; la noi au fost reabilitate două clădiri'

brasovstiri.ro
Marius Dunca

Preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, susţine că clădirile istorice din judeţ sunt insuficient valorificate, el remarcând că în centrul istoric din municipiul reşedinţă au fost reabilitate doar două astfel de clădiri.

Candidatul PSD Braşov la un nou mandat în Senat menţionează, totodată, că formaţiunea politică din care face parte are un program de Regenerare Locală, cu accent pe reabilitarea zonelor istorice şi de interes cultural, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nicușor Dan își primește binecuvântarea din SUA: întâlnire cu ambasadorul american

"Ştiaţi că în municipiul Braşov au fost reabilitate doar două clădiri istorice? În alte oraşe mari din România, centrele istorice sunt adevărate bijuterii. M-am săturat ca turiştii şi braşovenii să vadă în zona 0 a oraşului mesajul 'Atenţie, cad ţigle!'. Turnurile şi bastioanele din Braşov sunt alte clădiri distruse de nepăsarea autorităţilor locale. Trebuie să valorificăm patrimoniul natural şi cultural al judeţului Braşov şi mă refer aici la cetăţi medievale, conace, case memoriale", a declarat Dunca.

De asemenea, el menţionează că PSD a lansat Programul de Guvernare pentru Dezvoltare Locală şi Regională, în care vine cu o nouă viziune pentru dezvoltarea României, "în care oamenii sunt puşi pe primul loc".

"Ne dorim o dezvoltare sustenabilă şi echitabilă pentru întreaga ţară, reducerea decalajelor pe plan rural, creşterea autonomiei locale. Orice român, indiferent de regiune, trebuie să aibă apă/canalizare/gaze/acces la educaţie/sănătate/cultură/sport şi divertisment. Acest lucru poate fi posibil doar printr-o descentralizare a alocării fondurilor europene. Consider că este vital să creştem capacitatea consiliilor judeţene şi a primăriilor de a absorbi fonduri europene", a spus candidatul PSD Braşov.

Citește și: Atac sângeros în oraşul canadian Quebec - 7 victime! Poliţia a anunţat că a arestat un suspect

Marius Dunca a vorbit şi despre sursele de finanţare identificate de PSD.

"De unde vor veni banii? Din bugetul naţional, din bugetul Next Generation, din actualul exerciţiu financiar şi din următorul. Ne propunem să cheltuim 35 de miliarde de euro pentru fiecare comunitate şi român până în 2024. Este vital însă să simplificăm procedurile şi să eliminăm blocajele, să lucrăm în parteneriat cu beneficiarii - acordăm asistenţă profesionistă în pregătirea proiectelor", a concluzionat liderul social-democraţilor braşoveni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.