Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: Țara noastră are capacitatea de a se susține singură din punct de vedere alimentar

Digi24
Marius Dunca

Senatorul PSD Marius Dunca dă asigurări că țara noastră se află în afara oricărui risc alimentar, iar românii nu au motive să își facă stocuri.

”Românii nu trebuie să pice în capcana știrilor alarmiste. Este adevărat că traversăm o perioadă dificilă, contextul geopolitic în care ne aflăm este unul complex și tensionat, dar trebuie să înțelegem că România nu se află în fața unei crize alimentare. Țara noastră nu este în situația Ungariei, Bulgariei, Serbiei sau Slovaciei, țări care au deficit de producție în domeniul alimentar. România produce într-un an agricol bun peste 11 milioane tone de grâu, 15 milioane de tone de porumb și 3 milioane de tone de floarea-soarelui, cantități mai mult decât duble față de necesarul de consum al populației.

Rezerva de stat este îndestulătoare. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a luat măsuri pentru completare încă înainte de izbucnirea războiului din Ucraina. Există suficiente alimente esențiale în rezervele de stat astfel încât România poate depăși orice criză a momentului. Vestea bună este că stocurile sunt complete la toate categoriile trecute în nomenclatorul rezervei de stat. Mai mult decât atât, ele se verifică lunar. Ministerul Agriculturii monitorizează producţia agro-alimentară şi nu există în momentul de faţă sincope în aprovizionarea cetățenilor cu alimente.

Alte 400 de milioane de euro au intrat în vistieria țării săptămâna trecută, bani rambursați de Comisia Europeană, ca decontări în contul cheltuielilor făcute de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Suma totală a cheltuielilor pentru sprijinirea agricultorilor români rambursate de Comisia Europeană din FEADR și FEGA, de la începutul anului 2022, se ridică la peste 2 miliarde de euro, bani care au intrat în conturile agricultorilor. Investițiile în agricultură sunt necesare și vor continua.  Vorbim de un domeniu strategic pentru țara noastră.” a declarat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.