Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Nistor îi răspunde lui Nicolae Ciucă: Fără supărare, acţiunile sindicale nu sunt planificate de colegii noştri în funcţie de programul Guvernului

romaniatv.net
protest educatie

Marius Nistor îi răspunde lui Nicolae Ciucă: Fără supărare, acţiunile sindicale nu sunt planificate de colegii noştri în funcţie de programul Guvernului

Preşedintele Federaţiei sindicatelor din educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, răspunde afirmaţiilor premierului Nicolae Ciucă conform cărora părinţii şi elevii sunt cei care au de pierdut de pe urma grevei din sistemul de învăţământ. „Nu putem merge pe ideea că am fi responsabili, pesemne, dacă am face greva sâmbăta, duminica, dacă se poate, în vacanţe, sau acţiunile noastre de protest să fie orientate pe undeva prin parcuri, pe la periferie, să nu deranjăm pe nimeni! Pesemne că atunci totul ar fi în regulă, noi, dascălii, am redeveni şi noi părinţi responsabili”; spune Nistor, care le transmite guvernanţilor că acţiunile sindicale nu sunt programate în funcţie de programul Executivului, anunță news.ro.

Marius Nistor aminteşte că un miting de protest a angajaţilor din sistemul de educaţie a avut loc recent dar că oficialii guvernamentali nu au dat atenţie revendicărilor protestatarilor, la acel moment.

”Nu s-au deranjat câtuşi de puţin, priorităţile erau altele. Aşa că responsabilitatea le revine în totalitate. Nu este vina noastră că s-a ajuns la aşa ceva. Au avut numeroase semnale. Mesaje de genul că taman acum, taman când se schimbă guvernul... Păi, fără supărare, acţiunile sindicale nu sunt planificate de colegii noştri în funcţie de programul Guvernului. Sau nu putem merge pe ideea că am fi responsabili, pesemne, dacă am face greva sâmbăta, duminica, dacă se poate, în vacanţe, sau acţiunile noastre de protest să fie orientate pe undeva prin parcuri, pe la periferie, să nu deranjăm pe nimeni! Pesemne că atunci totul ar fi în regulă, noi, dascălii, am redeveni şi noi părinţi responsabili şi ei ar avea o apreciere extraordinară pentru noi. Haideţi să fim rezonabili!”, a afirmat Marius Nistor duminică, la B1 Tv.

Acesta a subliniat că guvernanţilor li s-a transmis de mai mult timp că „nemulţumirea este acută” în rândul angajaţilor din învăţământ.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, duminică, după negocierile cu sindicatele din educaţie, că reiterează disponibilitatea sa şi a miniştrilor de resort de a sta faţă în faţă cu sindicatele oricând, oriunde, oricât. Premierul afirmă că în opinia sa, o grevă generală se declanşează în lipsa dialogului şi a rezolvării problemelor şi singurii care au de pierdut dacă greva va avea loc sunt părinţii şi elevii, care de luni se vor afla într-o situaţie extrem de dificilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.