Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Mark Rutte lămurește discuția care e pe buzele tuturor: Tările de Jos nu sunt, în principiu, împotriva aderării României la Schengen

www.presidency.ro
Iohannis Mark Rutte

Premierul Regatului Ţărilor de Jos Mark Rutte a afirmat că „Olanda nu este, în principiu, împotriva aderării României la Schengen”.

El a admis că România a făcut „foarte mulţi paşi în direcţia bună în ultimii ani” în privinţa aderării la Schengen. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a adăugat că este optimist cu privire la acest lucru, însă nu doreşte să facă „o afirmaţie exagerat de optimistă asupra duratei”.

„Olanda nu este, în principiu, împotrivă. Noi spunem că toate ţările care îndeplinesc condiţiile trebuie să adere la spaţiul Schengen. România a făcut foarte mulţi paşi în direcţia bună în ultimii ani. În acelaşi timp, zicem nou că aderarea la Schengen poate fi vorba când toate condiţiile sunt îndeplinite. Avem şi un mecanism de monitorizare, avem şi un mecanism de colaborare şi verificare, paşii următori vor veni. Trebuie să vedem ce urmează în aceatsă procedură şi o să vorbim mai departe, dar Olanda nu este, în principiu, împotriva aderării României la Schengen”, a declarat Mark Rutte, întrebat miercuri într-o conferinţă de presă la Cincu, dacă opoziţia Olandei privind aderarea ţării noastre la Schengen ţine de corupţia de la port Constanta, problemele de la frontiere sau infrastructură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.