Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marko Bela pune gaz pe foc în scandalul afișelor UDMR: Ăsta este adevărul!

panou udmr cluj

Fostul lider al UDMR, senatorul Marko Bela, pune gaz pe foc în scandalul afișelor electorale ale UDMR, care îndemnau ardelenii că voteze formațiunea maghiară pentru a salva Ardealul de București. Marko Bela susține că acesta este adevărul și că ar trebui ca Ardealul să fie lăsat să se descurce fără implicarea administrației centrale.

Citește și: Traian Băsescu a început ofensiva pentru Senat: Planurile fostului preşedinte

Citește și: Implicarea lui Klaus Iohannis în Dosarul Black Cube: Ion Cristoiu dezvăluie secretele scandalului

Citește și: Se pregăteşte contraofensiva în cazul Laurei Codruţa Kovesi: Dan Adamescu în spatele 'afacerii'

”Suntem atacaţi fără niciun fond şi suntem acuzaţi, cei care doresc să facă o şcoală maghiară. Au dreptate colegii mei care au făcut acele panouri electorale. Ce bine ar fi dacă Bucureştiul chiar s-ar ocupa de noi, dacă promisiunile şi le-ar respecta şi dacă am trăi într-o Transilvanie şi o Românie demnă de secolul 21. Daţi-ne partea noastră de impozit ca să ne facem treaba şi să construim o ţară frumoasă. Daţi-ne nouă, Transilvaniei, partea noastră din bugetul central pentru a construi un Ardeal în care să ne simţim acasă. Bucureştiul a construit din 400 de kilometri de autostradă vreo câteva zeci, muncipiile arată la fel de zeci de ani. Lăsaţi-ne să ne rezolvăm noi înşine problemele. Acele panouri spun adevărul, chiar dacă adevărul doare”, a declarat senatorul Marko Bela, la Cluj Napoca, unde are loc lansarea candidaţilor UDMR la alegerile electorale, eveniment la care participă şi aproxiamtiv 1.500 de membri de partid din toată ţară.

Marko Bela a adăugat, în timpul discursului său, că dacă ar fi un guvern sută la sută UDMR, nimeni nu ar mai avea ce reproşa maghiarilor, deoarece ar face ”o Românie mai puternică”, transmiţându-le candidaţilor să meargă la Bucureşti şi să muncească pentru ”obiectivele cinstite” pe care le au.

”Nu s-a pierdut totul nici la Bucureşti. Avem şi un guvern tehnocrat, dar ar trebui o idee mai straşnică: un guvern sută la sută UDMR. Nu ar mai exista suspiciuni, nu ni s-ar mai reproşa că vrem Ardealul, că vrem să luăm Ţinutul Secuiesc. Lăsaţi-ne să fim noi la putere pentru că cu siguranţă am face o Românie mai puternică. Dacă democraţia devine tot mai slabă în ţările din jur şi chiar dacă există această tendinţă, nu putem să renunţăm la democraţia parlamentară şi la mijloacele ei. Se schimbă politicienii şi vremurile, dar noi avem obiective cinstitie care nu se schimbă. Trebuie să mergeţi la Bucureşti, să munciţi pentru aceste obiective la care nu puteţi renunţa. Într-adevăr se poate să avem o viaţă demnă în România şi să fim respectaţi. Nu lăsaţi să fie dărâmat ce am clădit noi. Se schimbă politicienii şi vremurile, dar noi avem obiective cinstite care nu se schimbă. Trebuie să mergeţi la Bucureşti, să munciţi pentru aceste obiective la care nu puteţi renunţa. Într-adevăr se poate să avem o viaţă demnă în România şi să fim respectaţi. Nu lăsaţi să fie dărâmat ce am clădit noi”, a mai declarat Marko Bela.

Mai multe panouri pre-electorale cu mesajul: "Salvăm Clujul (Oradea) de Bucureşti. Taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, NU Capitala” au apărut în cele două municipii din Transilvania spre finalul lunii.. Lideri ai UDMR declarau că afişele nu îndemnau la extremism, ci promovau descentralizarea în domeniul finanţelor în regiunile istorice ale ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.