Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marşuri otomane acompaniază la frontieră atacurile din Siria; școlile au fost închise

http://www.aljazeera.com/
turcia siria

Marşuri otomane răsunau miercuri într-o regiune din Turcia, în apropierea frontierei cu Siria, relatează DPA. La începutul ofensivei forţelor armate turce împotriva kurzilor sirieni, şcolile din districtul Akcakale au fost închise, scrie Agerpres.

La circa şase kilometri de oraşul strategic Tal Abyad din nordul Siriei, în Akcacale - unde televiziunea privată Haberturk a realizat un reportaj - au fost instalate difuzoare din care se auzea la volum ridicat muzica asociată cu naţionalismul turc. 

Autorităţile locale erau în alertă, a informat televiziunea de stat TRT. Localnicii au fost avertizaţi să fie pregătiţi în eventualitatea că se deschide focul asupra lor de dincolo de graniţă.

Citește și: VIDEO Ana Birchall, o nouă ieșire în decor cu Călin Popescu Tăriceanu: Liderul ALDE a relatat un episod HALUCINANT

"Dumnezeu fie cu noi. Îl salut pe fiecare Mehmet curajos care participă la această operaţiune", a scris pe Twitter preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, folosind un apelativ afectuos pentru soldaţii turci. 

Joi în zori, în moscheile din întreaga ţară vor avea loc rugăciuni speciale pentru armată, a anunţat TRT. Televiziunea de stat a vorbit despre "cea mai mare ofensivă din istoria republicii", afirmând că ofensiva are loc pe un sector de aproape 400 de kilometri, cu o adâncime de 35 de kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.