Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Duffy, clăparul trupelor Primal Scream şi The Charlatans, a murit la vârsta de 55 de ani

lumanare doliu
O declaraţie a familiei îndoliate, publicată pe Twitter de fratele artistului decedat, Steve, care este jurnalist la BBC, a precizat că Martin Duffy a suferit leziuni cerebrale după o căzătură şi a murit în prezenţa familiei sale, inclusiv a fiului său, Louie.

Martin Duffy a început să cânte în trupa indie din anii 1980 Felt înainte să se alăture grupului Primal Scream cu ocazia înregistrărilor de la albumul acesteia din 1991, intitulat "Screamadelica".

A început să cânte şi cu trupa The Charlatans în 1996, după ce clăparul acesteia, Rob Collins, a murit într-un accident de automobil cu doar trei săptămâni înainte ca formaţia să cânte în deschiderea faimosului concert pe care Oasis urma să îl susţină la Festivalul Knebworth. Solistul trupei The Charlatans, Tim Burgess, a declarat că moartea lui Martin Duffy reprezintă "încă o pierdere tragică a unui suflet minunat".

Solistul grupului Primal Scream, Bobby Gillespie, a spus că Martin Duffy era "un suflet înfrăţit" şi "un personaj foarte special".

Născut în Birmingham pe 18 mai 1967, Martin Duffy a apărut pe toate albumele trupei Primal Scream şi a lansat single-uri alături de alte formaţii şi artişti celebri, precum Oasis, Chemical Brothers şi Beth Orton.

Martin Duffy a lansat şi un album solo în 2014 şi a susţinut turnee alături de Edwyn Collins şi Steve Mason. A cântat pentru ultima dată live în luna octombrie în timpul unui concert susţinut de trupa americană Pere Ubu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.