Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz le cere celor de la SPD undă verde pentru negocieri cu conservatorii

Huffington Post UK
Martin Schulz

Liderul Partidului Social Democrat german, Martin Schulz, le-a cerut joi social-democraţilor să dea undă verde negocierilor cu conservatorii cancelarului Angela Merkel în vederea ieşirii din impasul politic instalat după alegerile legislative din septembrie, relatează Reuters şi dpa. "Nu vrem să guvernăm cu orice preţ. Dar nici nu trebuie să refuzăm orice ar fi să ne asumăm guvernarea. Important este să ne respectăm angajamentele", a declarat Schulz în faţa congresului SPD reunit la Berlin, conform Agerpres.

Potrivit lui, SPD trebuie să înceapă convorbiri exploratorii cu cei "cu vederi largi" din tabăra conservatorilor, lăsând toate opţiunile guvernamentale pe masa negocierilor. Cu acelaşi prilej, Martin Schulz le-a cerut scuze social-democraţilor pentru rezultatul prost de la alegerile din septembrie. "Ca fost candidat la postul de cancelar, port responsabilitatea pentru acest rezultat electoral. Vă cer scuze pentru această înfrângere dureroasă", a spus Schulz.

Germania cunoaşte cea mai gravă criză politică din ultimele decenii după ce blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) nu a reuşit să ajungă la un acord cu liber-democraţii şi Verzii privind formarea unei coaliţii guvernamentale la Berlin. Conservatorii şi social-democraţii au participat la 'marea coaliţie' după alegerile din septembrie 2013, dar SPD a anunţat că trece în opoziţie după rezultatele dezamăgitoare înregistrate la scrutinul din 24 septembrie, cea mai gravă înfrângere electorală a sa din perioada postbelică. Luni, Martin Schulz a anunţat că tratativele cu conservatorii privind formarea unui guvern vor începe săptămâna viitoare dacă congresul formaţiunii va da undă verde în această privinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.