Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Scorsese va fi primit în audienţă privată de Papa Francisc

instagram
papa francisc

Regizorul de Oscar Martin Scorsese va fi primit în audienţă de papa Francisc, miercuri, la o zi după prima proiecţie în avans, la Roma, a noului său film, ''Silence'', ce tratează subiectul persecutării misionarilor iezuiţi în Japonia secolului al XVII-lea, informează DPA. Scorsese se va întâlni cu suveranul pontif într-o audienţă privată miercuri dimineaţă, potrivit unui comunicat transmis marţi de Vatican.

Regizorul american, 74 de ani, fiu al unor imigranţi sicilieni stabiliţi în New York, a fost ministrant catolic în copilărie. Acesta este celebru pentru filmele sale cu gangsteri, precum 'Băieţi buni'' şi ''Bandele din New York''. ''Silence'' este cea mai recentă realizare cinematografică a lui Scorsese, pelicula avându-i în rolurile principale pe Andrew Garfield, Adam Driver şi Liam Neeson. Filmul, care va fi lansat în cinematografe în luna decembrie, reprezintă încununarea unui proiect de aproape 30 de ani, bazat pe un roman apărut în 1966, al autorului nipon Shusaku Endo.

Potrivit agenţiei ANSA, regizorul îşi prezintă filmul la Roma, marţi şi miercuri, în faţa unui public format din iezuiţi. Papa Francisc, care este iezuit, nu va participa la proiecţii, precizează sursa citată, conform Agerpres.  Pelicula din 1988 a lui Martin Scorsese ''Ultima ispită a lui Iisus'' a fost considerată defăimătoare din cauza unei scene în care Iisus este prezentat într-un moment intim alături de Maria Magdalena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.