Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturie cutremurătoare de la Lausanne: 'Nu am simţit niciodată atâta singurătate în jurul unui sicriu' - FOTO

Alexandra Tănăsescu / Facebook
sicriu Regele Mihai Lausanne

Alexandra Tănăsescu, corespondentul ProTV la Lausanne, a descris pe pagina sa de Facebook atmosfera din jurul funeraliilor Regelui Mihai, după ce luni sicriul fostului suveran a fost lăsat singur înainte și după slujba de la Biserica Ortodoxă.

“Ca om şi jurnalist, am participat la multe înmormântări, dar aceasta este de departe cea mai tristă. Şi nu pentru că este vorba despre Regele României, despre ultimul Rege al României, ci pentru că nu am simţit niciodată atâta singurătate în jurul unui sicriu.

Citește și: Traian Băsescu a fost UMILIT de Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, în Parlament, sub privirile lui Klaus Iohannis / VIDEO

Regele a ajuns azi, la biserică din Lausanne, singur. După slujbă, fiicele sale, principesele Elena şi Sofia au plecat. La fel şi prietenii de-o viaţă. Am rămas noi, jurnaliştii, câteva măicuţe şi câţiva romani din Elveţia, care mai intra din când în când.

Aici e Mihai I, un om singur”, a scris Alexandra Tănăsescu pe pagina ei de Facebook.

Citește și: Traian Băsescu ameninţă cu dezvăluiri despre Regele Mihai: 'Discutăm după perioada de doliu'

Trupul Regelui Mihai a fost depus la Biserica Ortodoxă din Lausanne, cea în care şi-a botezat trei dintre fiice şi de unde şi-a dus pe ultimul drum mama, pe Regina Elena. Sicriul cu fostul suveran a ajuns la biserică neînsoţit de familie, adus şi lăsat în curtea lăcaşului, timp de o jumătate de oră, până când au venit două dintre fiicele sale, anunță Stirileprotv.ro.

Tradiția spune că familia trebuie să fie de față în momentul în care este dus la altar. Momentul i-a surprins pe românii veniţi să-şi ia rămas bun, care au privit uimiți situația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.