Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MASACRU în capitala Somaliei. Cel puţin 18 oameni au fost UCIŞI de un comando jihadist - FOTO

Al Jazeera
Mogadiscio, atac

Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui atac care a vizat două restaurante în capitala somaleză Mogadiscio, comis de un comando de şase militanţi islamişti shebab, a anunţat joi un purtător de cuvânt al guvernului somalez, citat de AFP, conform agerpres.

Atacul a început miercuri seara prin explozia unui vehicul capcană care a vizat două restaurante situate aproape unul de altul. "Operaţiunea a fost încheiată şi atacatorii au fost ucişi de forţele de securitate", a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Securităţii, Mohamed Ahmed Arab.

Trump este luat peste picior în Australia. Înregistrarea face deliciul presei internaţionale - VIDEO

Printre cele 18 victime ale atacului figurează un sirian, bucătarul celor două restaurante, a precizat acesta.

Alte zece persoane au fost rănite în asaltul care a început în jurul orei locale 20:00 (17:00 GMT) prin explozia unei maşini capcană împotriva restaurantului-club Posh Treats, extrem de popular în rândul tinerilor din capitală şi al somalezilor din diasporă.

Cinci atacatori înarmaţi au atacat ulterior restaurantul Pizza House din apropiere, care era aglomerat la acea oră după întreruperea postului de la răsăritul soarelui până la apus în luna sfântă musulmană a Ramadanului.

Operaţiunea a durat mai multe ore înainte ca forţele de securitate să reuşească în cele din urmă să neutralizeze toţi atacatorii regrupaţi în restaurant, a explicat purtătorul de cuvânt al ministerului.

"Cele două restaurante, Posh Club şi Pizza House, sunt în flăcări, în ruine", a relatat un client miercuri seara. "Devastare şi moarte, sânge şi dărâmături peste tot", adaugă joi un alt client, care nu a mai recunoscut locul.

ALERTĂ teroristă în SUA. Unul dintre cele mai mari porturi a fost EVACUAT

Pizza House, unde s-au înregistrat cele mai multe victime ale atacului, este un restaurant popular în aer liber pentru iftar, cina de după postul zilnic. Restaurantul de cealaltă parte a străzii, Posh Treats, era o vilă transformată recent într-o cafenea, cu mese prevăzute pentru fumatul de narghilea, un ring de dans, ceea ce reprezintă o raritate la Mogadiscio.

Acest atac este primul al militanţilor shebab la Mogadiscio din 27 mai, începutul Ramadanului, perioadă în general propice atacurilor militanţilor jihadişti.

Gruparea islamistă Al-Shaabab, afiliată al-Qaida, care luptă de un deceniu împotriva autorităţilor somaleze, a revendicat atacul, afirmând că a vizat un "club de noapte" frecventat de "străini, de responsabili guvernamentali şi de reprezentanţi ai serviciilor de informaţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.