Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măşti de protecţie contra COVID-19 distribuite GRATUIT de Primăria Mangalia tuturor locuitorilor oraşului

Reuters
masca chirurgicala masti

Primăria Municipiului Mangalia distribuie gratuit măşti faciale de protecţie contra COVID-19, către toţi locuitorii oraşului, autorităţile venind în sprijinul cetăţenilor ca urmare a obligaţiei de a purta măşti după ridicarea stării de urgenţă, în data de 15 mai, informează un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: ALERTĂ După decizia CEDO în cazul Kovesi, ministrul Justiției propune Guvernului Orban ELIBERAREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

Potrivit sursei citate, distribuirea măştilor a început înainte de 1 mai, în mai multe zone ale oraşului, la centre special amenajate de angajaţii municipalităţii din incinta Primăriei (intrarea din strada Mihai Viteazu), la sediul Direcţiei Asistenţă Socială (str. Delfinului), sediul Goldterm (str. Vânători), Şcoala Nr. 1 (str. Matei Basarab), Baza sportivă "Pescăruş", Clubul Pensionarilor (str. Rozelor) şi Cămin C10 (Neptun), în intervalul orar 9,00 - 17,00, de luni până joi, respectiv vineri, între orele 9,00 - 14,00.

Citeşte şi: BREAKING - CEDO, lovitură pentru România: Demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă

''Am luat această decizie pentru a sprijini măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, în oraşul nostru, mai ales că după 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgenţă, ne aşteptăm ca oamenii să iasă mai mult din case, iar interacţiunea socială din spaţiul public să fie mai mare'', a declarat primarul Radu Cristian.

Citeşte şi: Magistrații BAT cu PUMNUL în masă după decizia CEDO în cazul Kovesi: Vinovații trebuie să SE RETRAGĂ din funcțiile publice

Edilul a mai precizat că la aceste centre se distribuie măşti persoanelor sub 65 de ani, întrucât celor trecuţi de această vârstă le sunt trimise acasă pachete de protecţie, de către angajaţii Primăriei. Măştile reutilizabile, ambalate individual, sunt produse de un investitor din oraş, tocmai pentru a încuraja economia locală, pe timp de criză.

''Tuturor vârstnicilor şi persoanelor cu dizabilităţi le ducem, la domiciliu, mănuşi, măşti şi soluţii dezinfectante, întrucât aceştia reprezintă categoria cea mai vulnerabilă în faţa virusului'', a subliniat primarul Mangaliei.

De asemenea, se preconizează ca după data de 15 mai să fie reluată activitatea cu publicul la toate sediile municipalităţii.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi, REPLICĂ FULGER după reacțiile la decizia CEDO: Sper ca hotărârea să reprezinte o reparație simbolică pentru magistrații hărțuiți

''Dacă lucrurile merg într-o direcţie bună, la Mangalia, se vor redeschide instituţiile pentru public, parcurile şi locurile de joacă, însă cu respectarea măsurilor de protecţie şi distanţare socială. În continuare, luăm măsuri de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor publice, a scărilor de bloc, străzilor şi trotuarelor, ajutăm persoanele în vârstă cu tot ce au nevoie - cumpărături, medicamente, pachete cu alimente, mese calde pentru a evita, pe cât posibil, deplasările inutile şi pentru a trece cu bine peste toată această perioadă dificilă'', a mai completat primarul Radu Cristian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.