Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsură DRASTICĂ! Pachetele de țigări ar putea să dispară de pe rafturile magazinelor

1606-128900

Deputatul social-democrat Costel Lupaşcu va propune interzicerea, prin lege, a expunerii produselor de tutun la locul de vânzare, el dorind ca, prin această măsură, să fie eliminat unul dintre factorii care îi determină pe copii şi adolescenţi să experimenteze fumatul, potrivit unui comunicat de presă remis joi.

"Fumatul este, din păcate, un comportament validat de adulţi. Copiii noştri îi văd pe adulţi că fumează şi consideră că este un comportament dezirabil. Apoi văd pachetul de ţigări în vitrină şi în galantare. Simpla interdicţie a vânzării acestor produse nu rezolvă în niciun fel problema. Dimpotrivă, curiozitatea este accentuată de mecanismul psihologic al 'fructului oprit', iar copiii vor găsi alte căi pentru a-şi procura aceste produse", a explicat Lupaşcu.

Codrin Ștefănescu sare din nou la gâtul lui Tudorel Toader: 'De ce nu s-a dus la CSM'

Potrivit acestuia, vânzarea produselor de tutun ar urma să se facă doar pe baza unui mercurial afişat la locul de vânzare, pe care vor fi înscrise exclusiv marca, tipul şi preţul unitar al produsului.

Costel Lupaşcu apreciază că în acest fel va fi eliminată "însăşi prezenţa ţigărilor pe rafturile din magazine care reprezintă o formă de publicitate la aceste produse, ceea ce este nociv pentru adolescenţi'.

"Afişajul strident cu tot felul de mesaje promiţătoare alăturate pachetelor de ţigări de pe rafturile din magazine reprezintă un îndemn direct la fumat, adresat celor care văd aceste anunţuri publicitare, adică inclusiv copiilor noştri", a precizat deputatul PSD în comunicatul de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.