Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsură EXTREMĂ anti-coronavirus în Israel! Telefoanele cetățenilor infectați cu COVID-19 sunt URMĂRITE

Guvernul israelian condus de Benjamin Netanyahu a aprobat, marți, o măsură prin care telefoanele persoanelor infectate cu noul coronavirus vor fi urmărite de autorități și traseul acestora va fi transmis online.

Premierul Netanyahu crede că măsura va ajuta la combaterea epidemiei, dar este criticat de societatea civilă care consideră că în acest fel se violează dreptul la viaţă privată.

Guvernul din Israel a aprobat o măsură fără precedent: urmărirea telefoanelor celor care sunt suspecţi de infecţie cu noul coronavirus şi a celor care sunt confirmaţi ca fiind infectaţi.

Tehnologia folosită a fost dezvoltată, iniţial, în scopuri contra-teroriste, iar Benjamin Netanyahu spune că va ajuta la limitarea răspândirii virusului.

„Trebuie să menţinem un echilibru între drepturile fiecărui om şi nevoia poporului”, a declarat premierul israelian, potrivit Medifax.ro.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

De cealaltă parte, organizaţiile civice protestează şi se tem că măsurile sunt o violare a vieţii private.

Guvernul a extins și restricțiile asupra populației israeliene, deoarece numărul cazurilor cu coronavirus a crescut la 337.

Premierul Benjamin Netanyahu a promis că numărul persoanelor testate pentru această infecție va crește foarte mult în următoarea perioadă, conform Jerusalem Post.

„Am început astăzi să folosim tehnologia digitală care îi detectează pe cei care vin în contact cu pacienții cu coronavirus. Îi vom trimite pe acești oameni în izolare. Ei vor fi în număr mare. Izolarea nu este o recomandare - este obligatorie și o vom aplica fără compromisuri”, a declarat Netanyahu, citat de publicația amintită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.