Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsura luată de irlandezi, care s-ar putea aplica și în România: băuturile alcoolice vor avea o etichetă similară celei de pe pachetele de ţigări

bauturi alcoolice

Irlanda va introduce obligaţia ca băuturile alcoolice să conţină o etichetă în care să fie menţionate legăturile între consumul de alcool şi cancer, afecţiuni ale ficatului precum şi riscurile consumului de alcool în timpul sarcinii, transmite Reuters.

Noile reglementări, incluse într-o lege promulgată luni de ministrul Sănătăţii, Stephen Donnelly, vor intra în vigoare peste trei ani în ideea de a da timp companiilor să se pregătească pentru modificări. De asemenea, eticheta îi va alerta pe consumatori cu privire la calorii şi conţinutul de alcool, potrivit Agerpres.

Există şi alte state care includ avertismente pe produsele din alcool însă reglementările din Irlanda sunt destinate să fie mai complete.

"Această lege este concepută să ne ofere nouă, tuturor, în calitate de consumatori o mai bună înţelegere a conţinutului de alcool şi a riscurilor la adresa sănătăţii asociate cu consumul de alcool. Salut faptul că suntem prima ţară din lume care facem acest pas", a spus Donnelly. Potrivit acestuia, lege va aduce etichetele de pe băuturile alcoolice în linie cu alte produse alimentare, care conţin deja informaţii şi avertismente cu privire la sănătate.

Decizia autorităţilor de la Dublin a determinat deja o serie de mari parteneri comerciali ai Irlandei să îşi exprime îngrijorările către Comisia Europeană. Un număr de nouă state membre, inclusiv Franţa, au exprimat opinii defavorabile ca răspuns la planurile autorităţilor irlandeze.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.