Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsura luată de Traian Berbeceanu, la numai câteva zile de la instalare: 72 de linii telefonice sunt folosite pentru anchetele epidemiologice

Inquam Photos / Octav Ganea
berbeceanu juramant

Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, a anunțat că 72 de linii telefonice sunt folosite pentru anchetele epidemiologice din Capitală. Centrul a fost format în doar câteva zile cu ajutorul unor instituții, dar și al voluntarilor de la Facultatea de Medicină București, anunță Mediafax.

Potrivit prefectului Traian Berbeceanu, în numai câteva zile, Instituția Prefectului Municipiului București în colaborare cu Primăria Generală și DSP București, cu suportul tehnic al S.T.S., a reușit să înființeze un call-center cu 72 de linii telefonice. Acest lucru a fost posibil cu implicarea studenților voluntari de la Facultatea de Medicină București.

Gândurile lui Gabriel Oprea înainte de alegerile parlamentare - Vrea la Comisia de Apărare din Parlament pentru susținerea polițiștilor și militarilor

„Toate acestea însă ar fi fost în zadar fără implicarea totală a studenților Facultății de Medicină București care, pe bază de voluntariat, au ales să-i ajute pe medicii DSP în realizarea anchetelor epidemiologice. Astfel, cu sprijinul viitorilor medici, intenționăm să reducem cât mai mult timpii de realizare a anchetelor epidemiologice, să identificăm în termen cât mai scurt contactele directe ale persoanelor infectate cu Covid 19 și, prin izolarea rapidă a acestora, să întrerupem lanțul de transmitere a virusului (...) Am întâlnit studenți care, deși în cursul zilei de ieri au desfășurat activități în centru în ambele ture, astăzi, la prima oră, au revenit pentru a ajuta! Mulțumesc!”, a declarat prefectul Traian Berbeceanu.

Prefectul Capitalei a dezvăluit faptul că în perioada următoare va fi înființat încă un centru telefonic pentru desfășurarea anchetelor epidemiologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.