Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri ciudate luate de ligile de fotbal, în contextul pandemiei: în Turcia nicio echipă, din nicio divizie, nu va retrograda

ilfovsport.ro
minge fotbal

Nicio formaţie nu va retrograda la finalul sezonului 2019-2020 din campionatul Turciei, a cărui viitoare ediţie va avea 21 de echipe, trei mai mult mai mult până acum, decizia fiind luată în contextul pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri Federaţia turcă de fotbal (TFF), citată de EFE, relatează Agerpres.

Citește și: S-a ajuns la CINCI: Încă un județ introduce purtarea OBLIGATORIE a măștii în aer liber

"Momentul important pe care-l trăieşte lumea" a fost argumentul Federaţiei pentru a decide că nicio echipă, din nicio divizie, nu va retrograda. Decizia a fost luată "în unanimitate", a declarat presei preşedintele TFF, Nihat Ozdemir.

Kayserispor, echipa lui Silviu Lung jr. şi Cristian Săpunaru, a evitat astfel retrogradarea, după ce încheiase campionatul pe ultimul loc. Celelalte două formaţii ce se menţin în elită în urma deciziei federaţiei sunt Yeni Malatyaspor şi Ankaragucu.

Ozdemir a explicat că sezonul 2020-2021 al Superligii va avea 21 de echipe, faţă de 18 în prezent, iar la finalul stagiunii vor retrograda patru dintre acestea, una mai mult decât în mod obişnuit. Astfel, ediţia 2021-2022 a campionatului se va desfăşura cu 20 de echipe.

După izbucnirea pandemiei în Turcia, în luna martie, guvernul a impus disputarea meciurilor fără spectatori, însă o săptămână mai târziu, pe 19 martie, a suspendat toate partidele, care nu s-au reluat decât pe 12 iunie, tot fără public.

Campionatul s-a încheiat în weekend cu victoria în premieră a lui Istanbul Başakşehir, un club înfiinţat în urmă cu doar 16 ani şi care este susţinut de guvern.

Gazişehir Gaziantep, gruparea antrenată de Marius Şumudică, la care evoluează Alexandru Maxim, a ocupat locul 8 la finalul competiţiei. Genclerbirligi, la care joacă Bogdan Stancu, s-a clasat pe locul 13.

În altă ordine de idei, TFF a amânat cu un an introducerea noilor reguli legate de limitarea numărului de jucători străini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.