Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Măsuri în forță luate de ministrul Educației: Sorin Cîmpeanu anunță o hartă a școlilor unde analfabetismul reprezintă o problemă

sorin cimpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță un proiect pilot prin care vor fi angajați în școli consilieri pentru a combate abandonul școlar și hărțuirea printre elevi.

„Analfabetismul e o problemă cronică pe care nu o putem rezolva azi. Facem o hartă cu școlile cu risc major de abandon școlar. Ele o să fie identificate și printr-un proiect pilot, 1000 de școli, o să aibă un consilier școlar plătit din fonduri europene, dacă se poate din toamna acestui an. Ele vor viza și măsurile anti-bulling (n.r.: hărțuire). Evident că nu poate rezolva un singur consilier tot, dar când avem legea educației încheiată o să aibă un consilier. La școli cu mai mulți elevi o să fie mai mulți consilieri școlari. O să fie și criterii de performanță. Acum consilierii nu pot să vă asigur că fac ce trebue”, a spus Sorin Cîmpeanu,  într-o conferință de presă.

În privința orelor remediale, ministrul Educației a precizat că numărul elevilor care au avut de pierdut este mult mai mare în comparație cu cel al elevilor care au avut de câștigat de pe urma lor.

„Orele remediale au început în martie. Au fost simulărle pentru bacalaureat și capacitate. Rezultatele au fost peste așteptări. Asta ne arată că au fost eficiente, dar sunt mult prea puține. Numărul celor care au suferit pierderi este mult mai mare decât cel al celor care au avut de câștigat de pe urma orelor remediale”, a concluzionat ministrul Educației.

Vezi și: VIDEO Sorin Cîmpeanu spune că părinții nu vor mai trebui să plătească naveta elevilor: Până acum, nu a fost plătită naveta alegerilor din cauza unor neclarități .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.