Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri organizatorice la viteză maximă în Geneva, după anunțarea summitului Biden-Putin

vestidinrusia.ro
putin biden

Anunţul că va găzdui un summit prezidenţial SUA-Rusia luna viitoare a determinat oraşul elveţian Geneva să ia măsuri organizatorice la viteză maximă, cu oficiali care deja de miercuri făceau pregătiri pentru a garanta că securitatea va fi la cel mai ridicat nivel, notează DPA.

Aproximativ 1.000 de membri ai forţelor de securitate vor fi la dispoziţie când preşedintele american Joe Biden şi preşedintele rus Vladimir Putin se vor întâlni la 16 iunie, a declarat şeful de echipă Laurent Canel pentru postul elveţian de televiziune SRF.

Întâlnirea va face parte din prima călătorie a lui Biden în Europa ca preşedinte al SUA, scrie Agerpres.ro.

El este deja pregătit să participe la reuniunile NATO şi G7 în timp ce se va afla în străinătate.

Geneva are o istorie ca gazdă a întâlnirilor-cheie. În 1985, a fost locul unui summit între preşedintele american de atunci, Ronald Reagan, şi liderul Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov.

Aici se află de asemenea sediul instituţiilor ONU în Europa, ceea ce înseamnă că oraşul este bine populat în ceea ce priveşte misiunile diplomatice.

Chiar în ultimele luni, a fost locul discuţiilor de pace libiene, al negocierilor privind soarta Ciprului, al convorbirilor despre o constituţie siriană şi despre programele nucleare ale Iranului.

Cu toate acestea, pandemia a forţat multe astfel de reuniuni să se mute în mare parte online, ceea ce înseamnă că oraşul speră să-şi reia locul de capitală a diplomaţiei odată cu summitul.

"Summitul va restabili la Geneva ceea ce a pierdut în timpul coronavirusului: rolul său internaţional", a declarat Anne Emery-Torracinta, premier al cantonului, în comentarii la radio RTS.

"Avem multă experienţă cu aceste tipuri de întâlniri", a spus directorul turismului local, Adrien Genier, pentru SRF, adăugând: "Ne vom descurca".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.