Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri speciale la bisericile din Prahova de Bobotează

Inquam Photos / Octav Ganea
boboteaza

Măsuri speciale vor fi dispuse, anul acesta, la bisericile din judeţul Prahova, la slujba de Bobotează, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. La fiecare biserică enoriaşilor li se va pune la dispoziţie dezinfectant, iar agheasma va fi distribuită, "pe cât posibil”, în recipiente îmbuteliate, de către voluntari care vor purta mănuşi şi mască de protecţie, potrivit news.ro.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova anunţă că, miercuri, în zona lăcaşurilor de cult, jandarmii vor acţiona atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru respectarea normelor legale în vigoare al căror scop este acela de a preveni şi combate răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Citește și: Lista rușinii: Cine sunt primarii marilor orașe din România care fug de vaccinul anti-COVID-19

Conform unui comunicat dat publicităţii de IJJ Prahova, "organizatorul a dispus o serie de măsuri suplimentare pentru buna desfăşurare a procesiunilor religioase”. Astfel, la fiecare biserică se va pune la dispoziţia credincioşilor dezinfectant, enoriaşii care merg la slujbele religioase vor fi îndrumaţi de voluntari de la biserici să respecte măsurile de protecţie sanitară, precum purtarea măştii, păstrarea distanţei fizice şi dezinfectarea mâinilor.

"Agheasma Mare va fi oferită credincioşilor, pe cât posibil, în sticle îmbuteliate, doar de către voluntarii care vor purta mască şi mănuşi”, mai informează Jandarmeria Prahova.

Instituţia face apel către toţi cetăţenii să acorde o atenţie sporită măsurilor de protecţie sanitară, să adopte un comportament civilizat şi să respecte indicaţiile jandarmilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.