Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile fiscale provoacă DEZASTRU în teritoriu: Bugetele primăriilor şi ale Consiliilor Județene au SCĂZUT dramatic

www.agerpres.ro
bani, scădere, indicator

Majoritatea Consiliilor Județene au suferit un dezastru în ceea ce privesc, atât cotele de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale cât și din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, ajungând în 2018 să fie de trei ori mai mici față de bugetele din 2017, potrivit ecopolitic.ro.

Citeşte şi: Cresc TENSIUNILE în PNL! Directivă ŞOC pentru comunicatorii partidului: Liberalii, INSTRUIŢI să-l CONTRAZICĂ pe Iohannis

Jurnaliştii de la Ecopolitic susţin că imaginea dezastrului o reprezintă judeţul Gorj, unde mai mult de o treime din primăriile din Gorj nu au primit niciun leu din partea Consiliului Judeţean.

Mai exact, 29 de unităţi administrativ teritoriale din 70 au primit zero lei în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Gorj. Din cele 29, jumătate sunt conduse de primari liberali, iar restul de la PSD şi ALDE.

content-image

Consiliul Judeţean Gorj a alocat însă în cadrul unei şedinţe extraordinare, cota de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale aferentă estimărilor pentru anii 2019, 2020 și 2021. Au mai fost alocate sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile judeţene şi comunale pe anul 2018 şi estimări pe anii 2019-2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.