Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matei (PSD): Programul de guvernare este realist şi trebuie dus la îndeplinire/ Cozma (PNL): Motorina a scăzut cu trei lei, preţul produselor nu a scăzut

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Marcel Ciolacu

Senatorul PSD Bogdan Matei consideră că programul de guvernare este unul realist, care trebuie dus la îndeplinire şi a menţionat că nu te poate împiedica nimeni să faci acest lucru atâta timp cât ai majoritate în Parlament. Deputatul PNL Adrian Cozma a afirmat că deşi preţul motorinei a scăzut cu trei lei, preţul produselor nu a scăzut şi susţine că această speculă trebuie stârpită.

Deputatul Adrian Cozma a vorbit vineri, la Prima News, despre faptul că preţul combustibilului influenţează 60% din preţul produsului la raft şi susţine că era normal ca acesta să se reducă dacă motorina e mai ieftină cu trei lei faţă de anul trecut.

“Anul trecut, motorina, folosită pentru transport, care influenţează mult preţurile, anul trecut era şi la nouă lei. Acum e la şase lei cinzeci şi preţurile tot nu au scăzut. Deci într-o anumită zonă există cel puţin rea credinţă pentru că acesta este un exemplu concret, combustibilul a scăzut, iar preţurile nu au scăzut. Combustibilul a scăzut cu aproape trei lei. (...) E clar că undeva cine profită de aceste lucruri şi atunci ar fi momentul să vedem că această speculă care există în piaţă să fie cel puţin stârpită. Nu mi se pare normal dacă anul trecut toată lumea clama că e motorina nouă lei şi trebuie să umflăm preţurile, atunci dacă a scăzut cu trei lei combustibilul, de ce nu scad şi preţurile? Transporturile influenţează în proporţie de 60% preţurile de la raft. E firesc să fie aşa”, a transmis Adrian Cozma.

Senatorul Bogdan Matei consideră că programul de guvernare este unul realist, care trebuie dus la îndeplinire.

“Dincolo de privirea către 2024, cu alegerile parlamentare, cred că e foarte important să duci la îndeplinirea ceea ce ţi-ai propus în programul de guvernare. Nu cred că cineva îşi mai poate permite să se abată de la ceea ce ai scris în acest program de guvernare. Nu cred că poate nimeni să te împiedice astăzi pentru a-ţi duce la îndeplinire măsurile din moment ce tu ai majoritate stabilă în Parlament. Cred că este un program de guvernare realist ce trebuie dus la îndeplinire. Mai apoi, calculul final în 2024 pentru că sunt foarte multe discuţii dacă acest guvern va dori să facă anumite responsabilităţi trecute în programul de guvernare, având în vedere că avem un an electoral. Trebuie să îl faci”, a declarat Bogdan Matei, la Prima News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.