Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MB: Ameninţarea teroristă a crescut în mod spectaculos (MI5)

marea britanie

Ritmul şi amploarea proiectelor teroriste s-au accelerat "spectaculos" în Marea Britanie, unele la interval de câteva zile, a afirmat marţi şeful serviciului britanic de informaţii MI5, transmite AFP. "Am văzut o creştere spectaculoasă a ameninţării în acest an. Este cel ritmul cel mai alert pe care l-am cunoscut în 34 de ani de carieră", a declarat directorul MI5, Andrew Parker. "În ultimii patru ani, am dejucat 20 de atacuri teroriste", a subliniat el, iar în ultimele şapte luni, serviciile noastre şi cele de poliţie au dejucat şapte atacuri teroriste ale unor islamişti al căror scop era să ucidă şi să mutileze", a adăugat directorul.

De la începutul anului, în Marea Britanie au fost comise cinci atentate: patru la Londra şi unul la Manchester. "Între conceperea şi comiterea unei acţiuni, pot trece numai câteva zile. Acest ritm şi modul în care extremiştii utilizează internetul fac ameninţările mai greu de detectat şi ne lasă o fereastră mai mică de tir pentru a acţiona", a declarat Andrew Parker.

"Scara la care operăm este mai mare ca niciodată. În prezentăm, desfăşurăm peste 500 de operaţiuni de supraveghere privind circa 3.000 de indivizi cunoscuţi pentru a fi implicaţi într-un fel sau altul în activităţi teroriste", a spus el. "Pe lângă cei pe care îi supraveghem în prezent, riscul poate veni, de asemenea, de la persoanele revenite din Irak şi Siria şi sunt peste 20.000 de persoane cercetate amănunţit în anchetele noastre teroriste din trecut, Vor fi şi extremişti violenţi pe care încă nu-i cunoaştem", a adăugat directorul MI5, conform Agerpres. "Nu putem spera să împiedicăm totul", a admis şeful serviciului de informaţii, în pofida unui număr record de arestări legate de terorism: 379 de persoane din iunie 2016 până în iunie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.