Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meci DRAMATIC la Fed Cup pentru România: a PIERDUT meciul cu Franța

Inquam Photos / George Călin
Inquam Simona Halep Monica Niculescu Fed Cup

Echipa României (Simona Halep și Monica Niculescu) a pierdut meciul cu echipa Franței (Caroline Garcia și Kristina Mladenovic) de la Fed Cup. Scorul final dintre Halep / Niculescu și Garcia / Mladenovic a fost 7-5, 3-6, 4-6.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Volodimir Zelenski a câştigat scrutinul prezidenţial din Ucraina - sondaje

Florin Segărceanu a lăsat pe bancă jucătoarele bune de dublu din echipe România, ca Irina Begu (accidentată), Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru, preferând-o pe Simona Halep, care evoluase duminică trei ore cu Garcia, la simplu, şi care nu prea participă la proba de dublu. Căpitanul nejucător al României a mizat însă pe spiritul de luptătoare al Simonei Halep. Iar numărul 2 mondial a luptat cât a putut, alături de Monica Niculescu, dar ele au trebuit să se recunoască învinse o excelentă echipă franceză, relatează News.ro.

Şi Garcia a fost pe teren după meciul lung de simplu, pentru că Julien Benneteau nu se putea lipsi de aportul fostei numărul 2 mondial de dublu. Partenera ei, fosta coechipieră dintr-o echipă de succes, Kristina Mladenovic, formaţie destrămată de mai mult timp de neînţelegerile dintre ele, este acum pe locul 3 WTA la dublu.

În primul set, deşi nu au jucat de mult timp împreună, Halep şi Niculescu au evoluat mai bine şi s-au completat excelent. Halep i-a luat locul Irinei Begu în spatele terenului, a fost responsabilă cu mingile lungi, în diagonală, în timp ce Niculescu a fost la intercepţie şi a făcut diferenţa cu loburi senzaţionale.

Veriga mai slabă din jocul franţuzoaicelor a fost Mladenovic, care şi-a pierdut de două ori serviciul, la 1-1 şi la 5-5. Şi româncele şi-au pierdut o dată serviciul, prin Monica Niculescu, la 2-1, astfel că scorul primului set a fost 7-5 pentru jucătoarele oaspete, după 49 de minute.

Mladenovic şi-a luat revanşa în setul al doilea, cu un foarte eficient joc din faţa fileului, poziţie din care a interceptat mingi şi a făcut numeroase puncte. Monica Niculescu şi-a pierdut iar serviciul, la 1-2, apoi Simona Halep a imitat-o la 1-4 şi scorul a ajuns 1-5. Româncele au "spart" din nou serviciul Kristinei Mladenovic, apoi s-au apropiat la 3-5. Însă Garcia, impecabilă la serviciu, şi Mladenovic au reuşit să egaleze la seturi, după 6-3 şi după 100 de minute de joc.

Garcia, cu serviciul, şi Mladenovic, cu jocul extraordinar la fileu, au împiedicat echipa română să facă un break, salvând trei mingi de 0-2, în decisiv. La 2-2, a fost rândul româncelor să anuleze mingi de break, un 0-40, pe serviciul Simonei Halep, pentru a prelua conducerea, cu 3-2. S-a mers cu echilibrul până la 4-4, când Simona Halep nu şi-a mai putut fructifica serviciul. A făcut-o Garcia, iar perechea franceză s-a impus cu 6-4, după două ore şi 37 de minute.

După meciurile de simplu, România şi Franţa au fost la egalitate, scor 2-2, în semifinalele FedCup.

Irina Begu, locul 83 WTA, a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-2, de Pauline Parmentier, locul 53 WTA.

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, tot duminică, cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 6-4, pe Caroline Garcia, locul 21 WTA.

În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial. Apoi, Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-3, de Caroline Garcia, locul 21 WTA, în al doilea meci al semifinalei FedCup Franţa - România de la Rouen.

În urma acestui eşec, România va rămâne în Gupa Mondială I şi va juca anul viitor în sferturile de finală.

Franţa va evolua, în deplasare, la 9 şi 10 noiembrie, în finala FedCup, cu Australia, care a învins Belarusul cu 3-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.