Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meciul Dragnea – Tudose, la prima repriză : SCENARII vehiculate pentru Cex-ul PSD (presă)

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD programată pentru luni ar urma să aducă, potrivit surselor ŞTIRIPESURSE.RO, o serie de schimbări radicale în Statutul partidului. CEX-ul PSD ar urma însă să-i aducă faţă în faţă pe Liviu Dragnea şi pe Mihai Tudose. Mai multe surse politice susţin că Tudose a câştigat în ultima vreme teren în faţa lui Dragnea, dar că nu are încă o majoritate confortabilă în partid, conform HotNews.

Citește și: EXCLUSIV ONLINE - Adrian Țuțuianu RUPE tăcerea și îl atacă pe Liviu Dragnea: 'Am deranjat pentru că eram foarte vizibil și apreciat' - VIDEO

Liderii PSD ar intenţiona să modifice Statutul astfel încât  membrii să fie obligați să demisioneze doar în momentul în care există o decizie definitivă a instanței împotriva lor. O altă modificare pe care liderii PSD ar dori să o aducă este cu privire la modul de alegere al președintelui partidului și al președinților de filială. Surse din PSD au precizat pentru ŞTIRIPESURSE.RO că se dorește revenirea la vechiul sistem în care președinții PSD sunt aleși de către delegați, nu de către toți membri de partid.

În contextul dat, presa a scos la iveală şi câteva posibile scenarii pentru şedinţa de luni.

1. Unul din scenariile vehiculate, avansat de mai multe surse pe tot parcursul sfârşitului de săptămână, este restructurarea Guvernului. Potrivit Revista 22, premierul ar urma să propună schimbarea mai multor miniştri apropiaţi de Liviu Dragnea, cap de listă fiind ministrul de interne Carmen Dan, urmată de ministrul justiţiei, Tudorel Toader

2.Unul dintre negociatorii duri în această perioadă ar fi Nicolae Bădălău, care ar fi părăsit de ceva vreme "tabăra" lui.  Mai multe surse din PSD și ALDE au confirmat, conform HotNews, că Bădălău dorește contopierea Ministerului Mediului cu cel al Apelor. Bădălău ar dori să-l impună la conducerea noului minister pe Marian Minea, omul lui din Giurgiu, actualul președinte al Consiliului Județean.

3. Surse din ALDE susțin însă că partidul lui Tăriceanu nu va renunţa la schimbarea Graţielei Gavrilescu din fruntea ministerului și susțin că varianta comasării celor două ministere este doar dorința lui Bădălău și a premierului Tudose, dar că ALDE n-ar fi fost consultat pe tema restructurării. Potrivit surselor citate de Revista 22, o decizie privind o eventuală restructurare nu ar urma să fie luată luni, la CEX-ul PSD, ci eventual după ședința coaliției care ar urmă să aibă loc miercuri.

4. Pe de altă parte, unele surse din PSD susțin că Bădălău ar dori schimbarea lui Felix Stroe de la Transporturi și înlocuirea lui cu actuală secretara de stat, Maria Grigore de la ALDE, pentru  a compensa plecarea Gabrielei Gavrilescu de la Mediu. Dacă ar primi satisfacție cu cele două solicitări, Bădălău ar renunta să susțină schimbarea lui Marian Ciolacu din funcția de vicepremier, mutare dorită de Liviu Dragnea, mai scriu jurnaliştii de la Revista 22.

5. O mișcare confirmată de mai multe surse din partid ar fi trecerea ministrului muncii, Olguța Vasilescu, în tabăra lui Mihai Tudose. Vasilescu s-a remarcat până acum că unul dintre fidelii lui Liviu Dragnea. Potrivit surselor HotNews, nici ea, nici Claudiu Manda nu mai joacă în tabăra liderului PSD.

6. În ce-l privește pe Liviu Dragnea, liderul PSD și-ar dori convocarea unui Congres extraordinar, având două obiective: un vot de încredere din partea partidului și schimbarea premierului Tudose. Aici trebuie spus că mai mulți baroni se tem că în caz că Mihai Tudose va fi schimbat după modelul Grindeanu, președintele l-ar putea nominaliza din nou pe actualul premier. Greu de crezut că în această situație partidul îl va pică din nou în Parlament și va acceptă să meargă la anticipate. În ce privește restructurarea Guvernului, de notat că Dragnea s-a arătat la sfârșitului anului reținut față de această varianta.

7. Unele surse  din PSD,  scrie HotNews, se declara însă sceptice că la CEX-ul de luni vor avea loc mutări spectaculoase în timp ce altele cred că vom asista doarl la “deschiderea” meciului Dragnea – Tudose. Până acum, cei doi au făcut mișcări și declarații care au prefigurat războiul pentru putere din PSD, dar n-au mutat decisiv niciunul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.