Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meciurile din Bundesliga s-ar putea relua din 9 mai

Majoritatea cluburilor germane şi-a exprimat satisfacţia după anunţul guvernului privind o posibilă reluare a meciurilor începând cu 9 mai, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

Declaraţiile recente ale ministrului german al Sănătăţii, Jens Spahn, precum şi cele ale liderilor regionali, care confirmă posibila reluare a activităţilor începând cu 9 mai, a liniştit majoritatea cluburilor din Bundesliga.

"Acestea sunt semnale foarte pozitive pentru reluarea sezonului. Este important să respectăm scrupulozitate toate directivele legale şi medicale pentru a minimiza orice risc pentru sănătatea noastră", a declarat preşedintele clubului Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, luni, într-un comunicat.

În Bavaria şi Renania de Nord-Westfalia, reluarea competiţilor se va face în spatele porţilor închise, au avertizat autorităţile. În zona Ruhr, acest anunţ a fost de asemenea bine primit.

"Este o mare încredere în politică şi o mare obligaţie pentru noi să justificăm această încredere. Dacă liga (n.r. - DFL) nu ar fi avut un plan atât de bine gândit, politicienii ar fi luat o decizie diferită. Ştim cu toţii că fotbalul are acum o datorie", a declarat preşedintele clubului Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke.

Vezi si: Cum s-a retras Titus Corlățean de la șefia Senatului: Vă anunț că n-am decedat

Liga profesionistă din Germania, DFL, va ţine, joi, o videoconferinţa cu cluburile, în care urmează să stabilească o posibilă dată de reluare a partidelor, întrerupte din 13 martie.

Videoconferinţa, la care urmau să participe reprezentanţi ai celor 36 de cluburi profesioniste din primele două ligi, era programată pentru 17 aprilie, dar a fost amânată pentru 23 aprilie.

În aceeaşi zi are loc şi reuniunea Comitetului Executiv al UEFA, iar Christian Seifert, preşedintele DFL, doreşte să aştepte rezultatul acelei întruniri înainte ca grupările germane să ia o decizie cu privire la reluarea meciurilor.

După o lună de izolare, magazinele s-au redeschis, luni, în Germania pentru a stimula economia locală, după ce răspândirea cazurilor de Covid-19 a scăzut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.