Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medalii pentru sportivii români cu dizabilități intelectuale, la Jocurile Mondiale de Iarnă

www.agerpres.ro

Sportivii români cu dizabilități intelectuale care participă în aceste zile la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria au obținut o medalie de aur, patru de argint și trei de bronz, informează un comunicat.

Sportivul Alexandru Marinescu a câștigat luni medalia de aur la mers/alergare pe zăpadă, iar Maria Moșoiu și Theodor Bucur au luat medalii de argint. Tot la proba de mers/alergare pe zăpadă, Oana Negrea a intrat în posesia medaliei de bronz. La aceeași probă, Iulian Coltor și Mara Oprea au ocupat locul 4, anunță Agerpres.

Citește și: Fanii dinamoviști sunt ÎN DELIR: Acord între CS Dinamo și FC Dinamo pentru modernizarea stadionului

Duminică, în competițiile de schi alpin, Viorel Tătaru și Codruț Moldoveanu au obținut medalii de argint, iar Nicoleta Stan și Denisa Iliescu au intrat în posesia unor medalii de bronz. Andrei Cupșa și Florin Ilie au ocupat locul 4, respectiv locul 5 la slalom uriaș.

"Este extraordinar ce au reușit să facă până acum sportivii noștri, în condiții destul de vitrege din punctul de vedere al zăpezii", a declarat Roxana Ossian, șeful delegației României în Austria.

"Tinerii au fost încurajați de campioni olimpici și mondiali la schi alpin, Benjamin Raich și Marlies Raich, precum și de însuși președintele Austriei, domnul Alexander Van der Bellen. Gheața medaliilor a fost spartă, așteptăm mai multe în următoarele zile", a adăugat aceasta.

În perioada 14-25 martie, 15 sportivi cu dizabilități intelectuale reprezintă România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume din acest an.

Evenimentul reunește 2.700 de sportivi din 107 țări. România participă pentru a patra oară la aceste Jocuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.