Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic chirurg, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare: i s-a INTERZIS dreptul de a profesa

bugetul.ro
bani catuse

Medicul chirurg Liviu Marian Matei, din cadrul IUBCvT Târgu Mureş, a fost condamnat, prin acord de recunoaştere a vinovăţiei, la 2 ani închisoare cu suspendare şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a exercita profesia de medic, de asemenea timp de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. 7

Citește și: Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vorbesc despre remaniere: Schimbă-i și gata!

"Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a înaintat acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu un medic chirurg din cadrul unei unităţi medicale din Târgu Mureş, prin care a dispus condamnarea acestuia la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi confiscarea specială de la inculpat a sumei de 4.000 de lei, primită cu titlu de mită. Prin acelaşi acord s-a dispus şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, cu referire la exercitarea funcţiei de medic, pe o perioadă de 2 ani şi prestarea de muncă neremunerată în folosul comunităţii, timp de 60 de zile", se arată într-un comunicat de presă remis de DGA.

Conform sursei citate, în februarie anul trecut, o persoană a formulat un denunţ la DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, în care reclama că, "în luna decembrie 2016, un medic a pretins şi primit suma de 4.000 lei pentru a efectua o intervenţie chirurgicală fiicei acestuia". 
"În urma cercetărilor efectuate, medicul a recunoscut faptele săvârşite, solicitând încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei", precizează DGA. 

Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost înaintat Tribunalului Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.