Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vorbesc despre remaniere: Schimbă-i și gata!

Inquam Photos / George Călin
Tariceanu Dragnea

În presă s-a vorbit intens despre o posibilă remaniere a unor miniștri din Guvernul Dăncilă. Chiar dacă liderii coaliției au negat intențiile de remaniere, pentru moment, în spatele ușilor închise se vorbește tot mai intens despre mazilirea unor oameni din actualul Cabinet.

Citește și: Se pregătesc marile execuții în PSD. Listele remaniabililor și marile temeri ale liderului suprem

Surse politice convergente ne-au precizat că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au discutat de mai multe ori despre remanierea guvernamentală și, de fiecare dată, Liviu Dragnea le reproșează miniștrilor proasta comunicare. Pentru că Dragnea ezită în fața unei remanieri, Tăriceanu i-a transmis un mesaj tranșant lui Dragnea.

”Nu mă mai aburi cu lista de comunicare. Dacă vrei să îi schimbi, atunci schimbă-i  și gata”, ar fi spus Călin Popescu Tăriceanu, referitor la o eventuală remaniere.

Conform surselor noastre, în acest moment sunt vehiculate două liste de remaniabili. Există două variante de lucru: fie Dragnea va face o remaniere pe criterii politice, fie va face o remaniere pe criterii de competență:

A urmat execuția a trei oameni cu poziții minore, dar relevante în mecanismul de putere din partid.

Deși s-a vorbit de o iminentă remaniere a Guvernului Dăncilă lucrurile au rămas însă în stadiul de discuții. Surse la vârdul partidului susțin pentru STIRIPESURSE.RO că nu este doar o listă... sunt două liste de remaniabili: o listă cu implicații privind competențe și influențe și o listă cu referiri la poli de putere.

Potrivit informațiilor noastre componența listelor este următoarea:

LISTA 1:

Lucian Șova, ministrul Transporturilor. Are o presă foarte foarte proastă și rezultate care sunt razante cu solul. Cei din partid consideră că el ar urma să fie dat la o parte și în locul lui să revină Răzvan Cuc care să își întărească astfel și poziția din PSD Giurgiu;

-Sorina Pintea, ministrul Sănătății. A gafat grav cu salarizarea personalului medical și a gestionat prost criza imunoglobulinelor. Sunt de asemenea puternice presiuni din partea baronilor care l-au ajutat pe președintele Liviu Dragnea să o schimbe pentru a impune alte persoane;

-George Ivașcu, ministrul Culturii. A avut o prestație foarte modestă susțin cei mai mulți din partid. În fapt a delegat toate atribuțiile secretarilor de stat și a ”reușit” să facă praf tot ceea ce înseamnă Centenarul;

-Radu Oprea, ministrul pentru IMM-uri. Nici o inițiativă importantă și a asistat impasibil la falimentarea Programului Start-Up Nation;

-Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei. O imagine dezastruoasă și activitate zero, susțin liderii PSD.

Lista 2 (implicații majore în ceea ce înseamnă războiul pentru putere în era post-Dragnea):

-Mihai Fifor, ministrul Apărării. Surse la vârful PSD susțin că relațiile excelente ale acestuia cu partenerii americani i-au atras antipatia liderului suprem.

Mihai Fifor este văzut de cei mai mulți baroni ai partidului ca persoane cea mai bine poziționată pentru a prelua partidului cel puțin în perioada de tranziție care ar urma după plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

-Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor. Acestuia i se impută agenda proprie în cadrul ministerului și opțiunea lui de a poza în salvatorul care scapă țara de experimentele lui Liviu Dragnea de la ANAF și în special cu ”revoluția fiscală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.