Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic german: 'Rata de îmbolnăvire la nivelul întregii populații este extrem de ridicată, nu am mai trăit niciodată așa ceva'

dpa-news.de
medic spital doctor

Numărul persoanelor din Germania care suferă în prezent de o infecție sau de o boală a atins dimensiuni istorice, a declarat un medic de la Secția de Terapie Intensivă.

"Rata de îmbolnăvire la nivelul întregii populații este în prezent extrem de ridicată, nu am mai trăit niciodată așa ceva", a declarat președintele Societății germane de terapie intensivă internă și medicină de urgență, Christian Karagiannidis, în ediția de sâmbătă a ziarului Rheinische Post.

În multe regiuni, aproape toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate, a precizat Karagiannidis, adăugând că infecțiile cu coronavirus nu mai reprezintă principala problemă, informează DPA.

"În acest moment ne luptăm cu o gamă foarte largă de boli: Gripă, virusul RS, coronavirus și alte boli respiratorii, plus urgențele obișnuite", a spus medicul.

Karagiannidis a declarat că mizează pe apropiatele sărbători de Crăciun pentru a aduce o oarecare ușurare. "Atunci, de obicei, volumul din clinici se diminuează și capacitățile spitalelor cresc din nou".

Pe lângă numărul extrem de mare de pacienți, spitalele din Germania se luptă în prezent și cu blocaje în aprovizionarea cu o serie de medicamente.

Karagiannidis a făcut apel la stat ca anumite medicamente să fie produse din timp și păstrate în stoc, în cooperare cu producătorii farmaceutici locali, astfel încât să fie întotdeauna disponibile în cantități suficiente.

"Acest lucru va fi costisitor pentru națiune, dar mi se pare îngrijorător pentru o țară ca Germania că a trebuit să ne confruntăm cu astfel de penurii din nou și din nou de mult timp și că această penurie a devenit deosebit de acută în acest an din cauza numeroaselor infecții", a declarat Karagiannidis.

În comentariile pentru Rheinische Post, ministrul de stat al sănătății din Bavaria, Klaus Holetschek, a cerut chiar guvernului să convoace o reuniune de urgență înainte de sărbători pentru a găsi o soluție împreună cu reprezentanții sectorului sanitar și ai industriei, având în vedere lipsa medicamentelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.