Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic primar ATI Floreasca, despre evoluția pandemiei în România: 'În 10 – 12 zile vom vedea probabil o creștere. Nu mă aștept să fie semnificativă'

Sanador
izolare coronavirus

Numărul pacienților în secțiile de terapie intensivă a rămas constant și, chiar dacă numărul de teste are variații mari de la o zi la alta, situația din spitale indică un tendință favorabilă a epidemiei în România.

Medicul de terapie intensivă Radu Țincu a declarat la Digi24 că se așteaptă însă, ca în următoarele 10 – 12 zile să se vadă o creștere a numărului de infectări, ca urmare a sărbătorilor, dar că aceasta ar putea fi redusă.

BREAKING - Compania Biontech avertizează: imunizarea în cadrul Uniunii Europene este în pericol

"A variat foarte mult numărul de teste zilnice, ceea ce face imposibilă analiza corectă, dar la ATI, a rămas constant numărul de pacienți internați.

Nu am înregistrat creșteri ale pacienților care au nevoie de ATI, în condițiile în care în multe zone de focar spitalele erau supraaglomerate.

Discutăm de o evoluție ușor favorabilă, cel mai probabil ca urmare a respectării măsurilor de protecție. După sărbători, însă, peste tot se constată o ușoară tendință de creștere a infectărilor, care cel mai probabil se va manifesta și în România, pentru că în astfel de perioade, oamenii reduc din vigilență.

În 10 – 12 zile vom vedea probabil o creștere, nu mă aștept să fie semnificativă,  pentru că oamenii au înțeles că măsurile sanitare simple pot țin în frâu pandemia", a declarat Radu Țincu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.