Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice: Sunt multe persoane care nu îşi cunosc greutatea

Word Diabetes
Diabet

Medicul primar diabet, nutriţie şi boli metabolice Nicolae Hâncu a afirmat că sunt multe persoane care nu îşi cunosc greutatea, iar dacă o cunosc, atunci nu ştiu cum să o interpreteze. El a precizat că în cântar în fiecare baie reprezintă un semn de civilizaţie şi nu este un instrument prin care este estimată estetica corporală.

Nicolae Hâncu a fost prezent marţi, Maratonul Medika TV Cum tratăm corect obezitatea
El a fost întrebat cum poate fi diagnosticată la timp obezitatea.
“Înainte de diagnosticul obezităţii este ceea ce se numeşte depistarea obezităţii care ar trebui să fie efectuată printr-un screening permanent de către medicii de familie. Dar să se facă şi ca urmare a promovării acestui concept cunoaşte-te pe tine însuţi pentru că în mod surprinzător o să constatăm că mulţi nu îşi cunosc greutatea, greutate care este primul parametru pe care îl are nou-născutul. După care se uită despre acest lucru. Înălţimea, da, se mai ştie şi vârsta se mai şi actualizează, adică se diminuează. Dar greutatea, vă rog să mă credeţi, că la persoanele adulte, iar la copii e şi mai dificilă situaţia pentru că faimosul indice de masă corporală la copii nu funcţionează, sunt alte criterii pe baza cărora se poate evalua greutatea, nu se cunoaşte. Sunt multe persoane care nu îşi cunosc greutatea. Dacă şi-o cunosc, nu ştiu cum să o interpreteze. Dacă ştiu că sunt obezi nu ştiu ce trebuie să facă”, a afirmat Nicolae Hâncu.
El a explicat că este nevoie de un cântar în fiecare baie.
“Nu este nevoie să cântărim mâncarea în bucătărie, dar este nevoie să avem un cântar în baie. Un cântar în baie este un semn de civilizaţie, este un semn de cultură şi nu un instrument prin care ne estimăm estetica corporală. Este semn de civilizaţie şi este o componentă esenţială a sănătăţii”, a mai transmis Nicolae Hâncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.