Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic unitate COVID, avertisment cu privire la noua tulpină de coronavirus: 'E pe aproape, e pe undeva pe la graniță'

Twitter
coronavirus

Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din București, a vorbit despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Specialistul susține că aceasta este mult mai transmisibilă, dar nu ar fi mai violentă.

Medicul Emilian Imbri a declarat că nu ştie dacă noua tulpină de coronavirus apărută în sud-estul Angliei a ajuns în țara noastră, dar crede că „e pe aproape, e pe undeva pe la graniță”.

„Sigur e pe undeva pe lângă noi, pentru că nu a fost stopată clar și foarte sigur circulația persoanelor”, a declarat managerul spitalului „Victor Babeș”, potrivit G4media.

Deși cercetătorii britanici au informat că noua tulpină este mult mai transmisibilă, medicul este de părere că nu ar fi mai violentă decât tulpina apărută în China.

Marius Pieleanu: Conducerea PSD are o mare problemă

Mai mult decât atât, Emilian Imbri a anunţat că s-a vaccinat deja, alături de alte 400 de cadre medicale din instituție, și că o singură persoană dintre aceștia a avut o reacție minoră, apreciind că toate reacțiile adverse înregistate până acum sunt absolut normale.

„Nu doare absolut deloc, reacția este minimă, firească după un vaccin (…) O singură tânără dintre cei care au fost vaccinați a avut o reacție minoră, și anume o durere la nivelul brațului în locul în care a fost injectat vaccinul”, a afirmat Emilian Imbri.

În ciuda faptului că s-a vaccinat, managerul spitalului ”Victor Babeș” a spus că va fi precaut în următoarele zile, când încă poate contracta boala, și că a discutat cu medicii specialiști cum se formează anticorpii după vaccin.

”Colegii mei mi-au explicat că după vaccin, cam în 10-12 zile, apare un nivel de anticorpi care să îți asigure o protecție, urmează apoi, la 21 de zile, rapelul, adică încă un impuls dat organismului, după care anticorpii sunt suficienți pentru a te proteja și pentru a-ți asigura imunitatea memoriei. Pentru că asta se pare că este, într-adevăr, un țel (…) Să nu se sperie nimeni, după o anumită perioadă de timp, nivelul acestor anticorpi poate să scadă însă rămâne așa-zisa imunitate a memoriei, adică virusul va fi recunoscut rapid și organismul se va mobiliza și se va apăra.”, a mai spus medicul Emilian Imbri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.