Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicamentele ieftine vor fi scoase de pe piața din România! Milioane de pacienți vor fi afectați

medicamente

De anul viitor, mii de medicamente ieftine care costă mai puţin de 25 de lei – aşa-numitele medicamente generice – nu se vor mai fabrica şi vinde pe piaţa din România, atrag atenţia două asociaţii ale producătorilor de medicamente.

Peste opt milioane şi jumătate de pacienţi care folosesc aceste medicamente vor fi afectaţi, susţin Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice şi Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România, scrie Rador.ro.

Fără un calcul diferenţiat al taxei clawback, medicamentele generice vor dispărea, pentru că producerea lor nu mai este rentabilă, iar preţul lor de vânzare este mai mic decât costurile de producţie.

Citește și: Specialiștii dezvăluie: Ce se întâmplă dacă dormi cu șosetele în picioare

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice, Adrian Grecu: Medicamentele generice aduc economii în sistem. Fără medicamentele generice, sistemul de finanţare al medicamentelor nu ar putea funcţiona, ar fi nesustenabil. Noi suntem un instrument de control al cheltuielilor făcute pe medicamente, pentru că sunt medicamente generice care sunt şi de zece ori mai ieftine decât un original. Înseamnă că se pot economisi de zece ori mai mulţi bani faţă de cât s-au cheltuit iniţial sau se pot trata de zece ori mai mulţi pacienţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.