Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medici Fără Frontiere evacuează spitale din nordul Yemenului după un raid aerian soldat cu victime

yemen

Medici Fără Frontiere (MSF, Medecins sans frontieres) a anunţat joi evacuarea personalului din şase spitale din nordul Yemenului, după ce un raid aerian asupra unei clădiri a organizaţiei a ucis luni 19 persoane şi a rănit alte 24, informează AFP. Cele şase spitale rămase fără personal MSF vor continua să funcţioneze cu personal local, a precizat organizaţia.

Decizia de evacuare nu este luată cu uşurinţă, dar "în absenţa unor asigurări credibile că părţile aflate în conflict vor respecta statutul protejat al structurilor de îngrijiri medicale, al personalului aferent şi all pacienţilor, nu există alte soluţii", afirmă organizaţia umanitară neguvernamentală într-un comunicat. Potrivit MSF, este a patra oară când o structură a sa este lovită în Yemen, în ultimul an şi jumătate de conflict.

Organizaţia afirmă că a discutat de două ori la Ryad cu "responsabili de rang înalt" ai coaliţiei arabe sub comandă saudită, care intervine în Yemen în sprijinul preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi şi contra rebelilor. MSF a încercat astfel să obţină asigurări că nu vor mai exista atacuri împotriva spitalelor. Bombardamentele aeriene au continuat însă să aibă loc, deşi MSF a comunicat permanent combatanţilor coordonatele GPS ale spitalelor în care lucrează personalul organizaţiei. Raidul de luni a lovit spitalul din Abs, în provincia Hajja din nord, o zonă controlată de rebeli houthi aliaţi cu trupele rămase fidele fostului preşedinte yemenit Ali Abdallah Saleh, anun'[ Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.