Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medici și asistente medicale din Vaslui și Bacău, trimiși în judecată

ebihoreanul.ro
justitie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au dispus, miercuri, trimiterea în judecată a unui lot de 17 medici şi asistente din judeţele Vaslui şi Bacău, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual şi instigare la fals, informează agerpres.ro

Inculpaţii sunt acuzaţi că ar fi facilitat obţinerea fişelor medicale necesare în vederea obţinerii permiselor de conducere unor persoane care sufereau de afecţiuni grave, dosarul fiind înaintat spre soluţionare Tribunalului Vaslui.

Victor Ponta vede teoria conspirației: Propaganda pentru 11 decembrie


În acelaşi dosar este vizată şi proprietara unei clinici private din Bacău, care a deschis în urmă cu câţiva ani un punct de lucru la Vaslui, toate infracţiunile derulându-se, potrivit procurorilor, prin intermediul unor medici şi asistente care lucrează la respectivul centru medical. 

Ancheta în acest caz a fost demarată după ce fostul preşedintele al Colegiului Medicilor Vaslui, dr. Mioara Daşcău, a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, acuzând faptul că medicii de la respectiva clinică le eliberează fişe medicale unor pacienţi care suferă de afecţiuni grave, fără ca măcar să-i consulte pe aceştia. Mioara Daşcău a indicat atunci faptul că printre cei care au reuşit să obţină fişele medicale necesare pentru a se înscrie la şcoala de şoferi se numără inclusiv persoane diagnosticate cu epilepsie. 

Patroana clinicii medicale este trimisă în judecată într-un alt dosar, aflat pe rolul instanţei vasluiene, în care este acuzată că ar fi încercat să cumpere influenţa conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, în vederea obţinerea unor avize de funcţionare pentru centrul medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.