Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partea plină a paharului: medici români au dezvoltat anticorpi pentru SARS-CoV-2

Puterea
plasma umana sange recoltare

Patru cadre medicale de la spitalele "Victor Babeş", Gerota şi Colentina, care au fost infectate cu noul coronavirus, s-au vindecat şi au dezvoltat anticorpi pentru SARS-CoV-2, vor dona marţi plasmă la noul aparat al Centrului de Transfuzii Sanguine Bucureşti.

Vezi si: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 44: Caracatița cu Tătaru și Ciolacu! .

"Marţi dimineaţă, primele patru persoane vor dona plasmă. (...) Noi am programat mâine patru persoane. Este prima dată când lucrăm cu un asemenea aparat", a declarat luni pentru AGERPRES directorul instituţiei, Doina Goşa.

Potrivit acesteia, de la fiecare din cele patru persoane s-ar putea recolta câte 600 mililitri de plasmă.

"De la fiecare din cele patru persoane s-ar colecta câte 600 de mililitri de plasmă. (...) Aplicăm şi cealaltă procedură, să luăm sânge, în cazul în care nu au vene potrivite pentru plasmafereză atunci fac o donare obişnuită şi noi scoatem plasma. Dar este o cantitate mai mică de 200 de mililitri. Cele patru persoane sunt cadre medicale - medici şi asistente medicale de la spitalele Victor Babeş, Gerota şi Colentina", a spus Goşa.

Ea a precizat că donarea de plasmă se face cu programare întrucât timpul necesar unei astfel de donări este mai mare decât în cazul sângelui. "Donarea se face cu programare pentru că în cazul plasmaferezei procedura durează mai mult şi nu putem să recoltăm de la multe persoane într-o zi", a spus medicul.

Metodologia pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea şi distribuţia plasmei de la donator vindecat de infecţia cu noul coronavirus şi utilizarea monitorizată pentru pacienţii critici cu COVID-19 din secţiile ATI a fost finalizată, a anunţat, săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii.

În prezent, există trei aparate pentru tratarea cu plasmă a pacienţilor cu coronavirus donate Ministerului Sănătăţii în Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

Vezi si: CIUDĂȚENIA remarcată de medici în cazul tinerilor care fac coronavirus: Dezvoltă o boală ce poate fi LETALĂ și care e specifică celor de peste 70 de ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.