Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii din Rusia sunt obligaţi să-şi coordoneze orice declaraţie publică despre COVID-19 cu Ministerul Sănătăţii

Pinterest
relaxare coronavirus

Ministerul rus al Sănătăţii a trimis o directivă către medici şi instituţiile medicale prin care îi obligă să-şi coordoneze orice declaraţie publică despre COVID-19 cu ministerul, potrivit portalului digital Meduza, citat de agenţia de presă EFE.

Meduza, o publicaţie online independentă, care a intrat în posesia unei copii a acestei directive, a primit confirmarea autenticităţii acestui document din partea serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii. De altfel, publicaţia citează şi o sursă dintr-un important centru medical federal care a spus că a primit un astfel de document, scrie agerpres.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

"Ministerul Sănătăţii rus îi informează pe şefii instituţiilor subordonate ministerului şi pe principalii specialişti consultanţi din afara ministerului că orice comentariu sau informaţie publică cu privire la situaţia legată de COVID-19 trebuie convenită verbal sau în scris cu serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii", indică documentul citat de Meduza.

Această directivă, a explicat serviciul de presă al ministerului, îşi propune să "sporească eficienţa informării populaţiei despre măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului şi de profilaxie a infecţiilor cu SARS-CoV-2".

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Evenimentul de la Patriarhie a fost deosebit, în cele 3 zile au fost zeci de mii de oameni, cred că organizarea a fost una de excepție’ .

"În acest moment, agenda informaţională din jurul coronavirusului este supraîncărcată, inclusiv cu numeroase date inutile, diverse ipoteze şi prognoze ale experţilor", a explicat serviciul de presă citat.

Ministerul rus al Sănătăţii a publicat pe site-ul său web o listă cu 167 de instituţii federale din subordinea sa pentru care directiva ar fi obligatorie, conform celor două surse media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.