Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii francezi au stabilit: Asta e ÎNTÂLNIREA VEDETELOR de miliarde de euro care a accelerat epidemia de coronavirus

pandemie

Un medic francez consideră că partida Olympique Lyon - Juventus Torino este "meciul zero" în Franţa, cel care a dus la răspândirea accelerată a virusului Sars-CoV-2 în regiunea Rhone, scrie presa franceză.

Marcel Garrigou-Grandchamp arată, pe site-ul federaţiei medicilor din Franţa, că la două săptămâni de la disputarea acelei partide din optimile de finală ale Ligii Campionilor, la 26 februarie, numărul de cazuri de coronavirus a explodat, scrie news.ro.

Citește și: Vești mari! Valoarea acestor tichete va fi dublată

În condiţiile în care epidemia de coronavirus începuse să se accelereze în nordul Italiei, 3.000 de suporteri torinezi au avut permisiunea de a merge în Franţa, pentru a asista la partida de la Lyon.

Şi asta s-a întâmplat la o săptămână după disputarea partidei Atalanta - Valencia, la Milano, tot în Liga Campionilor, întâlnire considerată "meciul zero" în Italia.

Citește și: Informație de ultim moment! Alte două persoane au decedat din cauza coronavirusului

Medicul a precizat că i-a adresat fără succes un e-mail ministrului Sănătăţii, Olivier Veran, cerând amânarea partidei de la Lyon, ţinând cont de riscul de propagare a epidemiei de coronavirus care se răspândise deja alarmant în Lombardia şi în tot nordul Italiei.

"Acelaşi scenariu s-a întâmplat o săptămână mai devreme, unde meciul Atalanta - Valencia a fost o . O săptămână mai târziu, Franţa nu a învăţat lecţiile exemplului italian. Cu nepăsare, incompetenţă sau simplă vanitate, Franţa încă era convinsă că se bucură de cel mai bun sistem de sănătate din lume, uitând că şi cel mai bun sistem de sănătate poate fi copleşit în ceea ce priveşte mijloacele şi personalul de un aflux de pacienţi în acelaşi timp, pentru o scurtă perioadă", a spus el.

Citește și: Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: E o etapă pe care am reușit să o întârziem cât mai mult posibil

Însă Agenţia Regională de Sănătate respinge concluziile lui Garrigou-Grandchamp.

"După verificarea cu persoanele însărcinate cu investigaţii privind cazurile confirmate de Covid-19 (...), investigaţiile făcute individual, pentru fiecare caz, nu au scos în evidenţă legături cu acel meci", a precizat ARS, într-un comunicat.

Citește și: Ministru Muncii, Nelu Tătaru: Există în stoc un număr de teste suficient

Potrivit Le Parisien, "meciul zero" nu ar fi cel de la Lyon, ci cel de la Paris, dintre PSG şi Borussia Dortmund, din 11 martie. Partida a avut loc fără spectatori, dar numeroşi fani s-au strâns în afara Stadionului Parc des Princes şi şi-au încurajat favoriţii. Argumentul care ar susţine această teorie este faptul că în Paris se înregistrează cele mai numeroase cazuri de Covid-19 din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.