Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii trimiși din Germania au intrat la Alexei Navalnîi, în spitalul din Omsk: Marele dușman al lui Vladimir Putin ar putea fi transferat la Berlin

Twitter
Alexei Navalnîi

Medicii germani au fost autorizaţi să-l vadă pe opozantul rus Alexei Navalnîi, internat la terapie intensivă în Siberia după ce a fost, potrivit apropiaţilor săi, victima unei "otrăviri", a indicat vineri un membru al anturajului său, scrie AFP.

"Medicii care au venit de la Nurnberg şi care nu au avut la început acces la pacient, au obţinut doar câteva minute cu el", a anunţat Leonid Volkov, într-o conferinţă de presă la Berlin, salutând o "evoluţie pozitivă", scrie news.ro.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Va rămâne în spatele gratiilor

"Suntem foarte departe de a rezolva situaţia", a adăugat Volkov, amintind că Navalnîi nu are încă un "diagnostic" şi nici "analize". "Nu avem date iar cererea noastră rămâne aceeaşi: trebuie să-l transferăm într-un loc, la Berlin, pentru a i se putea face o analiză independentă de ceea ce i s-a întâmplat", a cerut Volkov.

Soţia opozantului rus Alexei Navalnîi i-a cerut lui Vladimir Putin să-i permită transferul soţului ei în Germania. "Cred că Alexei Navalnîi are nevoie de un ajutor medical calificat în Germania", a scris Iulia Navalnîia într-o scrisoare publicată pe Twitter, afirmând că au fost îndeplinite "toate condiţiile pentru transportarea imediată a lui Alexei sub supravegherea medicilor de înalt nivel" de la Omsk.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Opozantul ar putea fi transportat cu un avion dotat cu echipament medical pus la dispoziţie de un ONG german.

Volkov s-a adresat liderilor europeni: "Cerem fiecăruia să facă mai multe eforturi (pentru un transfer în Germania), pentru că este într-adevăr necesar". Acest transfer este până în prezent refuzat de medicii ruşi ai lui Navalnîi care spun că starea sa este "stabilă". Ei au asigurat vineri că nu au găsit "nicio otravă" în organismul lui Navalnîi, în vârstă de 44 de ani.

Citește și: Lovitură pentru PSD! A demisionat: Nu mai pot să accept să fac parte dintr-un partid lipsit de identitate

Acest refuz de a-l transfera pe Navalnîi în străinătate a fost criticat de aliaţii săi drept "o decizie politică" care "ameninţă viaţa" opozantului, spitalul din Omsk, în Siberia occidentală, "nefiind echipat" pentru a trata acest caz.

Navalnîi, un opozant puternic al preşedintelui Vladimir Putin, a început să se simtă rău joi dimineaţa, la bordul unui avion care zbura din Siberia spre Moscova, după ce a băut un ceai la o cafenea din aeroportul oraşului siberian Tomsk.

Citește și: Ludovic Orban: Această moțiune parcă a fost scrisă de Dăncilă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.