Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii vin cu date de ULTIMĂ ORĂ despre ÎPS Pimen, ierarhul care l-a primit pe Regele Mihai: 'Are o stare generală bună'

Ziarul Lumina
ips pimen

Starea generală de sănătate a Arhiepiscopului Pimen este bună, anunţă Agenţia Basilica a Patriarhiei Române, care citează o declaraţie pentru Libertatea a purtătorului de cuvânt al Institutului Naţional de Boli Infecţioase"Matei Balş", Cătălin Apostolescu.

"Purtătorul de cuvânt al spitalului bucureştean a relatat marţi că ierarhul are o stare generală bună. Cei împreună cu care a oficiat liturghia de Înviere la Suceava nu prezintă simptome", precizează sursa citată.

Citește și: Klaus Iohannis: O relaxare va fi făcută în paşi după 15 mai

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a precizat marţi că arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor are o pneumonie medie-severă, o simptomatologie clară de contaminare cu COVID-19, iar vârsta sa îl vulnerabilizează.

Totodată, Bănescu a arătat că DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologică la Mănăstirea 'Sfântul Ioan', unde îşi are sediul Arhiepiscopia.

Citește și: Marcel Ciolacu laudă munca aleșilor locali social-democrați: Contribuția aleșilor locali PSD a #dublat capacitatea de testare a României

"Dincolo de ceea ce ştim deja cu toţii, toate informaţiile despre starea de sănătate a IPS Pimen pot fi oferite exclusiv de medicii care îl îngrijesc la Spitalul 'Matei Balş' şi cărora le mulţumim. Ştim în acest moment că are o pneumonie medie-severă, că are o simptomatologie clară de contaminare cu COVID şi că vârsta sa îl vulnerabilizează. Astăzi (n.r. - marţi), DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologică la Mănăstirea 'Sfântul Ioan' din oraşul Suceava, unde îşi are sediul Arhiepiscopia. Până în acest moment toţi cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Înviere alături de arhiepiscop. Informaţiile despre evoluţia situaţiei le vom afla toţi exclusiv de la medici/ Grupul pentru Situaţii de Urgenţă", a declarat pentru AGERPRES Vasile Bănescu.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a fost confirmat cu noul coronavirus şi a fost adus luni la Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' din Bucureşti, cu un elicopter.

Citește și: Victor Ponta reacționează după declarația ministrului Sănătății: Se pare ca anturajul l-a stricat deja

Arhiepiscopul Pimen are 90 de ani, el fiind instalat ca episcop al Sucevei din anul 1991.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.