Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii vor primi bonusuri în Indonezia / COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

Capitala Indoneziei închide începând de luni barurile, cinematografele şi alte spaţii dedicate activităţilor publice de divertisment, în debutul unei perioade de două săptămâni pentru care a fost decretată starea de urgenţă, în încercarea de a încetini răspândirea tot mai accelerată a noului coronavirus în cel mai mare oraş din Asia de Sud-Est, informează Reuters, scrie Agerpres. Preşedintele Widodo a declarat că medicii şi restul personalului medical vor bonusuri lunare cuprinse între 5 milioane şi 15 milioane de rupii (300 - 900 de dolari americani) pe lună în regiunile care au declarat starea de urgenţă.

Noile măsuri, care includ recomandarea de a lucra de acasă, nu sunt însă la fel de drastice ca cele impuse de statele vecine, pe fondul îngrijorărilor unor experţi, conform cărora autorităţile din acest arhipelag cu 260 de milioane de locuitori nu depun suficiente eforturi pentru a limita propagarea virusului.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei indoneziene, Muhammad Iqbal, a declarat că 465.000 de poliţişti vor asigura dispersarea oricărei adunări "din motive de siguranţă publică", însă o fotografie devenită foarte repede virală pe reţelele de socializare arată un tren foarte aglomerat în Jakarta, plin până la refuz cu navetişti.

Luni, preşedintele Joko Widodo a prezentat condoleanţe după ce o asociaţie medicală a anunţat că şase medici şi asistente au murit după ce au contractat noul coronavirus.

Până în prezent, Indonezia a confirmat 48 de decese provocate de COVID-19 şi 514 cazuri de contaminare, grupate în principal în oraşul Jakarta, al cărui guvernator a anunţat vineri că personalul medical deja nu mai poate face faţă situaţiei.

În afară de Jakarta, regiunea Java de Est a decretat la rândul ei starea de urgenţă.

Până în prezent, preşedintele indonezian a rezistat apelurilor de a impune măsuri mai dure în lupta împotriva noului coronavirus din cauza îngrijorărilor cu privire la impactul unor astfel de demersuri asupra firmelor comerciale şi persoanelor sărace, multe dintre acestea practicând comerţul stradal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.