Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Adina Alberts s-a DEZLĂNȚUIT: Proiectul privind deschiderea școlilor NU OFERĂ nicio soluție

www.facebook.com
adina alberts

Medicul Adina Alberts atenționează că proiectul privind deschiderea școlilor nu conține nicio soluție concretă la posibilele probleme care pot apăra. Alberts spune că nu este normal ca fiecare școală să decidă ce face, fără să existe un ghid valabil la nivel național.

"Haos înainte de începerea școlii.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 104: 'Tot ce a apărut în presă sunt cretinisme'

Proiectul de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică conține doar reglementări generice și NU OFERĂ NICI O SOLUȚIE CLARĂ, COMPETENTĂ, COERENTĂ. De exemplu, la art 3 se precizează că ” În funcție de situația epidemiologică, Consiliul de administrație al unității de învățământ preuniversitar poate propune, în urma consultării asociației de părinți din unitatea de învățământ, ca desfășurarea activității didactice care presupune prezența fizică a antepreșcolarilor, preşcolarilor și elevilor în unităţile de învăţământ să se realizeze prin intermediul tehnologiei și a internetului, cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării.”

Si dacă nu există internet? 20% dintre școlile din România nu au internet...

Sau dacă n-au toți copiii tablete? Peste 250.000 de copii n-au posibilități să-și achiziționeze o tabletă sau un laptop- date oficiale- și nici până acum nu s-a făcut achiziția publică necesară și distribuirea gratuită.

Ce se întâmplă dacă e un caz pozitiv într-o clasă? Intră toți copiii în carantină 14 zile, împreună cu toți profesorii, părinții, bunicii, ori cei care, potrivit definiției, sunt contacții contacților direcți?

Dacă apar 2 sau 3 cazuri de pozitivi în clase diferite, ce se întâmplă, se închide școala? Și în cazul unităților școlare mari, cu mii de elevi, intră toți elevii în carantină împreună cu familiile lor, așa după cum e procedura?!

Are rost ca fiecare școală să-și facă propriul ghid de proceduri și reacții? Nu e normal să există un ghid național, reper, al ministerului Educației?

În absența unui ghid oficial național detaliat, cu proceduri, criterii și măsuri clare, ușor de înțeles și de aplicat, începerea școlii riscă să aducă un nou val de infecții, în toată țara.

Guvernul aruncă responsabilitatea în sarcina directorilor de școală și a autorităților locale.

Simplul enunț al aplicării celor trei scenarii – verde, galben ori roșu – în funcție de care se poate face școală în sălile de curs, hibrid sau doar online, NU REZOLVĂ problemele de fond, multe și grave.

Guvernul este obligat să emită un ghid oficial cu norme, reguli, criterii și proceduri, ghid care să fie valabil și uniform aplicabil în toate localitățile și în toate școli din România; ușor de înțeles și mai ales practic!

O vară întreagă a fost pierdută, fără să fie nimeni în stare să ia deciziile necesare.

#SanatateaTAPrioritateaMEA

#MedicPrimarLaSectorul1

#Sectorul1", scrie Adina Alberts pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.